Tekniikka ja talous: Seinäjoki on yritysjohtajien suosikkikunta – saa positiivista palautetta yrittäjämyönteisyydestä, sijainnista ja liikenneyhteyksistä

SEINÄJOKI

Seinäjoki on jälleen voittanut tutkimuksen, jossa yritysjohtajat arvioivat kuntien imagoita. Lakeuden kaupunki voitti kisan jo toisena vuonna peräkkäin. Asiasta uutisoi Tekniikka ja talous .

Taloustutkimus teettää vuosittain Kuntien imago -tutkimuksen, jossa haastatellaan eri yritysten johtohenkilöitä.

Siinä ovat mukana Suomen 36 suurinta kaupunkia ja kuntaa.

Seurantatutkimuksessa kuntia mitataan kolmella erilaisella mittarilla. Ensimmäisessä arvioidaan kuntia yleisarvosanalla 4–10. Seinäjoki sai tässä parhaan arvosanan, kuten edellisenäkin vuonna.

Seinäjoki on pitänyt kärkiasemansa, mutta muiden kärjessä olevien kuntien järjestyksessä tapahtui muutoksia viime vuodesta.

Seinäjoen jälkeen seuraaviksi tulivat Rauma, Ylöjärvi, Kaarina ja Oulu.

Tutkimuksessa kysytään myös, voisivatko yritysten johtajat suositella kuntaa toiselle yritykselle toimipaikaksi. Myös tällä mittarilla Seinäjoki pitää kärkipaikkaa.

Lisäksi tutkimuksessa selvitetään mielipiteitä yhdestätoista erilaisesta imagotekijästä. Kun kaikkia näitä tekijöitä tarkastellaan yhdessä, saa Seinäjoki parhaat arviot.

Seinäjoki saa positiivista palautetta etenkin yrittäjämyönteisyydestä, sijainnista ja liikenneyhteyksistä sekä kaavoituksesta yritystoiminnan kannalta.

Kommentoi