Tiikerit katkaisi VaLePan voittoputken – "Mitalikin on saavutettavissa"

KIURUVESI

Kokkolan Tiikerien Jiri Hänninen tehtaili 29 pistettä, kun kotijoukkue juhlisti perjantaina itsenäisyyspäivää kaatamalla VaLePan 3–2 lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

VaLePan edellinen tappio oli syyskuun lopulta. Se ehti voittaa välissä 13 ottelua peräkkäin.

–  Ei tämä aivan ikimuistoisten pelien kärkeen päässyt, ne pelattiin D-poikana. Mutta aika lähelle. Voitto antaa uskoa, että mitalikin on saavutettavissa, Hänninen sanoi.

VaLePa johti päätöserää jo 11–6, mutta sitten alkoi erässä kaikkiaan seitsemän pistettä tehneen Hännisen show.

–  Ei heitetty hanskoja tiskiin, vaikka oli tiukka paikka. Itse olen usein sitä parempi mitä tiukempi tilanne, Hänninen korosti.

Toinen tehopelaaja kirivaiheessa oli viime kaudella VaLePaa edustanut Rami Rekomaa, joka syötti kaksi ässää lukemiin 15–13 päättyneen erän loppuhetkillä.

Voitto oli Tiikereille neljäs peräkkäin.

Mikko Karjarinta ja Niko Suihkonen tekivät vieraille 16 pistettä.

Savo Volleyllä hyvä kenraaliharjoitus

Savo Volley kukisti Kiuruvedellä Oulun Ettan 3–0. Päävalmentaja Jukka Tuovinen näki syöttöpelin ratkaisseen ottelun.

–  Koko kuusikko pelasi hyvän ottelun. Syöttöpeli oli se osa-alue, joka lähinnä ratkaisi voiton meille, Savo Volleyn Tuovinen sanoi.

Miro Määttänen ja Olli-Pekka Ojansivu tekivät 15 pistettä kotijoukkueelle. Määttänen syötti viisi ässää. Määttänen sai 11 passia, joista hän iski kymmenen pistettä.

Jan Helenius ja Ville Sorvoja tekivät Ettalle 11 pistettä.

Savo Volleyn seuraava ottelu on keskiviikkona Kuopiossa pelattava CEV Cupin ottelu Romanian mestaria Arcada Galatia vastaan.

–  Saimme hyvän kenraalin tänään, Tuovinen lisäsi.

Korjattu aiempaa uutista klo 20.58: kotijoukkue juhlisti perjantaina itsenäisyyspäivää kaatamalla VaLePan 3–2 lentopallon miesten Mestaruusliigassa, ei Mestarien liigassa.

Kommentoi