Tolppanen: Vihapuhetta Kumpula-Natrilta

Kansanedustaja Maria Tolppanen (ps.) tyrmistyi europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) lausunnosta. Kumpula-Natri vitsaili tiistaina (Pohjalainen 2.7.2014) miettineensä Ranskan Populistipuolueen johtajan Marine Le Penin kamppaamista. Tolppanen ei näe asiassa mitään humoristista.

– Jos suomalaismeppi laukoo tällaista, mitä sanovat ja tekevät muut. Kumpula-Natrin sanomisia ei voi verhota huumoriksi. Jos meppi miettii toista aatetta kannattavan poliitikon fyysistä vahingoittamista, on hän väärällä ja vaarallisella tiellä, Tolppanen toteaa.

– Politiikassa on erilaisia ajatuksia ja aatteita. En ole aiemmin kertaakaan törmännyt tilanteeseen, missä toista aatetta kannattava kansanedustaja tai euroedustaja olisi pukenut sanoiksi halunsa toisen poliitikon fyysisestä vahingoittamisesta, Tolppanen vielä lisää.

Muuten Tolppanen on sitä mieltä, että suomalaismeppien alkutaival EU:ssa on sujunut hyvin.

– Kuulemani mukaan kaikki osasivat käyttäytyä avajaisissa, vaikka jotkut keskittyivätkin ennen avajaisia lehmänkauppoihin. Tuki EPP:lle antoi Suomen SDP:lle mieluisan lopputuloksen. Parlamentin puhemieheksi valittiin sosialistinen Martin Schulz, Tolppanen miettii.

– Koska kuoroon liittyivät myös keskustaoikeistolaiset, näyttää koalitio antavan kyseenalaista rohkeutta EU-myönteisille ryhmille. Kumpula-Natri sen puki ensimmäisenä sanoiksi, kun kertoi miettineensä Le Penin kamppaamista katuun Brysselissä. Vihapuhetta sanon minä, Tolppanen tuomitsee.