Nappikauden kisannut Toni Piispanen ilahtui lajiväen arvostuksesta

HELSINKI

Marraskuussa Dubaissa järjestetyissä parayleisurheilun MM-kisoissa menestynyt ratakelaaja Toni Piispanen palkittiin torstaina Vuoden yleisurheilijana Suomen Urheiluliiton kauden päätöstilaisuudessa.

Loistokauden urheillut Piispanen nappasi kisoista ratakelauksen T51-luokan 100 metrillä MM-kultaa omalla ennätysajallaan sekä sivulajissa 200 metrillä MM-hopeaa.

Yleisurheiluväen myöntämä tunnustus tuli Espoon Tapioiden urheilijalle pienenä yllätyksenä. Piispasen lisäksi myös Amanda Kotaja ja Leo-Pekka Tähti juhlivat ratakelauksen kultamitaleita MM-Dubaissa. Piispanen aprikoi, että yksi ekstramitali käänsi palkinnon voiton hänelle.

–  Kyllä se tietysti yllätti sen puoleen, että tämä on iso arvostus lajiyhteisöltä. Meitä on kuitenkin huippukelaajia myös Leo-Pekka ja Amanda. Ilmeisesti meidät erotti nyt vain sivulajin hopea, joka johti tähän arvostukseen, Piispanen tuumi.

Piispaselle, 43, MM-kulta oli uran toinen. Ensi vuoden Tokion paralympialaisissa hän metsästää uransa toista paralympiakultaa 100 metrillä. Ensimmäinen tuli Lontoossa vuonna 2012.

–  Ne (paralympialaiset) ovat aina neljän vuoden päätähtäin, johon satsataan. Niihin olemme tehneet jo pari kolme vuotta sitten pitkät suunnitelmat. Prosessi on vielä kesken, mutta pystyn olemaan vielä parempi Tokiossa, Piispanen takaa.

Koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri Piispanen on työskennellyt jo pitkään liikunnan parissa. Tällä hetkellä hän työskentelee opetus- ja kulttuuriministeriössä, valtion liikuntaneuvoston suunnittelijana. Työelämä tarjoaa hyvän näköalapaikan koko urheilun tarkastelemiseen.

–  Oma urheilu, teoriat ja työ ovat olleet aina vahvasti yhtä. Työn kautta on hyvä katsoa urheilua, mutta toisaalta se antaa myös vastapainoa urheiluun. Olen löytänyt hyvän kombon ja sen aion pitääkin. Työ, treenien rytmitys ja perhe ovat kaikki sulassa sovussa.

Kommentoi