Tony Sund allekirjoitti NHL-sopimuksen

Kolmella edellisellä kaudella Vaasan Sportin liigajoukkueessa jääkiekkoillut Tony Sund on allekirjoittanut vuoden mittaisen NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa. 23-vuotias pedersöreläissyntyinen puolustaja oli aiemmin tehnyt sopimuksen kahdesta tulevasta liigakaudesta Turun Palloseuran kanssa.

IFK Lepplaxin kasvatin urakehitys on ollut nopeata, sillä vielä kaudella 2014–15 hän pelasi kakkosdivisioonaa Munsala IK:n paidassa. Sitä seuranneella kaudella hän siirtyi pelaamaan Sportin A-junioreiden nuorten SM-liigajoukkueeseen.

Päättyneellä kaudella hän oli Sportin edustusjoukkueen luottomiehiä, pelasi joukkueen kaikki 60 runkosarjaottelua ja keräsi niissä tehopisteet 8+27.

Sund oli mukana myös Suomen A-maajoukkueen kevään leirityksissä ja harjoitusotteluissa, mutta putosi MM-kisajoukkueesta viimeisissä valinnoissa.

– Tony on isokokoinen, hyvin luisteleva puolustaja, joka käyttää vahvaa mailaansa syöttölinjojen katkomiseen ja hyökkäysten pysäyttämiseen nopeasti. Hänellä on mahtava pelisilmä, joka teki hänestä yhden parhaista syöttäjistä ja pelintekijöistä, joita olemme nähneet takalinjoilla tällä kaudella, San Josen toimitusjohtaja Doug Wilson kehuu NHL:n verkkosivuilla .

– Hänen pelaamisensa on kehittynyt koko ajan muutamana viime vuotena ja hyökkäyssuuntaan hän otti ison askeleen eteenpäin tällä kaudella.

Kommentoi