Tutkimus: Suurin osa koiran omistajista pitää eläinlääkärimaksuja liian korkeina

Kolme neljästä koiran omistajasta pitää eläinlääkärimaksuja liian korkeina.

Neljä kymmenestä koiran omistajasta on käyttänyt koiraansa lääkärissä vähintään kaksi kertaa viimeisen vuoden aikana. Eläinlääkärikäynnit maksavat vuodessa keskimäärin 264 euroa.

Koirien omistajat ovat maksaneet eläinlääkärikäynneistä viimeisen vuoden aikana keskimäärin 264 euroa, If Vahinkovakuutusyhtiön teettämästä kyselytutkimuksesta selviää. Summasta ei ole vähennetty mahdollisia vakuutuskorvauksia. Kolme neljästä (75 %) kokee eläinlääkärin veloittaman summan hieman tai aivan liian korkeaksi.

Joka neljäs koiran omistaja (28 %) on hankkinut eläinlääkärikäynnit kattavan koiravakuutuksen. Uudellamaalla ja muualla Etelä-Suomessa koirien vakuuttaminen on yleisempää kuin muualla Suomessa.

Neljä kymmenestä koirasta (39 %) on viety eläinlääkäriin viimeisen vuoden aikana vähintään kaksi kertaa. Neljännes koirista (25 %) on käynyt lääkärillä kerran, ja joka kolmas koira (34 %) on säästynyt lääkärikäynneiltä kokonaan. Keskimäärin koiran omistaja on vienyt lemmikkinsä lääkärille 1,5 kertaa viimeisen vuoden aikana.

Koiria ja kissoja vakuutetaan lemmikeistä selvästi eniten, mutta myös harvinaisempien lemmikkien kuten käärmeiden, papukaijojen ja minipossujen vakuutuksille on jonkin verran kysyntää.