Upeaa työtä Vaasan tunnettuuden edistämiseksi – Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu saavat ison kulttuuripalkinnon

Pohjanmaan liiton kulttuuripalkinnon saavat tänä vuonna vaasalaiset Pekka Karppinen ja Mikko Tamminen alias Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu.

Palkinto myönnetään heidän ansioistaan monipuolisina musiikin ammattilaisina ja maakunnan tunnettuuden edistäjinä. Palkintoperusteluissa todetaan, että Vaasa, Pohjanmaa ja suomen kieli ovat näkyvässä roolissa heidän rap-teksteissään ja musiikkivideoissaan.

Parivaljakko Karppinen ja Tamminen ovat tuttuja yhtyeistä Vapaapudotus, Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu sekä Yön polte, jonka hitistä Tyttö sinä olet meritähti tuli yksi Spotifyn soitetuimmista suomalaisista kappaleista vuonna 2012. Youtubessa sitä on katsottu jo yli 4,5 miljoonaa kertaa.

Tamminen myös kirjoittaa ja tuottaa pop-musiikkia laidasta laitaan. Kynän jälki näkyy muun muassa Jari Sillanpään, Diandran ja Neljä Ruusua -yhtyeen ohjelmistossa. Ulkomailla hänen kappaleensa ovat kivunneet soittolistojen kärkisijoille Ranskassa, Saksassa, Kreikassa, Japanissa, Koreassa ja Taiwanissa.

Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunta on jakanut kulttuuripalkintoja Pohjanmaan suomenkielisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä vuodesta 1998. Karppisen ja Tammisen saamat palkinnot ovat suuruudeltaan 3 000 euroa.

Tässä kaksikon hittejä vuosien varrelta:

 

 

Kommentoi