Uusi nelinpelipari Struff oli Kontisen ykkösvaihtoehto

HELSINKI

Maailman parhaisiin tenniksen nelinpelaajiin lukeutuva Henri Kontinen kertoi viime viikolla merkittävästä muutoksesta urallaan. Neljä vuotta australialaisen John Peersin kanssa kiertänyt suomalainen aloittaa vuoden alussa yhteistyön saksalaisen Jan-Lennard Struffin kanssa.

–  Johnin kanssa pelaamisesta jää hyvät muistot, ja jatkamme molemmat hymyssä suin eteenpäin, Kontinen sanoi tiistaina Helsingissä

Uusi pelipartneri Struff on Kontisen, 29, ikätoveri, mutta kaksikolla ei juuri ole yhteistä historiaa esimerkiksi junioreista.

–  Olimme jutelleet kisoissa. Syksyllä laitoin viestiä, ja sitten keskustelimme Shanghaissa, Kontinen kertoi.

Struff jatkaa kaksinpeliuraansa, mutta on Kontisen mukaan sitoutunut myös nelinpeliin sataprosenttisesti.

Syöttö ja palautus

Valinta osui saksalaiseen pelillisistä syistä. Struff on vahva syöttämään ja vahva palauttamaan. Hän on tyypillisesti takakenttäpelaaja, mikä sopii Kontisen pirtaan.

–  Puhuin monen henkilön kanssa asiasta. On hyvä kuulla mielipiteitä ihmisiltä, jotka seuraavat paljon tennistä. Hän oli minun ja monen muun ykkösvaihtoehto. Viimeisen päätöksen tein itse, Kontinen sanoi.

Parhaassa tapauksessa Kontinen pelaa ensi vuonna isoissa ympyröissä myös jonkun muun kuin Struffin kanssa. Nelinpelin maailmanrankkauksessa top-10:ssä olevat pääsevät nimittäin olympialaisiin, jonne parin saisi valita maanmiesten joukosta.

Toinen tapa selviytyä viiden renkaan kisoihin olisi tarpeeksi korkea parin yhteisranking.

–  En tiedä, mikä yhteisrankingin pitäisi olla suomalaisen kanssa. Ei voi vaikuttaa kuin omaan tekemiseen, mutta olisihan se hienoa pelata siellä ja tavoitella suomalaista menestystä. Katsotaan sitten, kun aika on, Kontinen totesi kesäkuusta, jolloin olympiapaikat määritellään.

Kontinen lähtee lomalle nelinpelin rankkauksella 17. Sitä on tarkoitus lähteä nostamaan heti vuoden alusta.

Australiassa alkuun

Tammikuussa on aiempia vuosia enemmän aikaa treenata. Kontinen pohtii vuoden ensimmäisiin turnauksiin osallistumista jonkun muun kuin Struffin kanssa.

–  Näen hänet Melbournessa. Voi olla, ettei hirveästi keretä treenaamaan yhdessä ennen Australian avoimia, Kontinen sanoi.

Hän ei usko vähäisen yhteisharjoittelun haittaavan rutinoituneita ammattilaisia.

–  Tiedän, miten hän pelaa ja hän tietää, miten minä pelaan. Suoraviivaista tekemistä. Parissa matsissa varmasti opitaan nopeasti asioita.

Tennis on huipulla eräänlaista yksityisyrittämistä, vaikka nelinpelaajalla omanlaisensa yhtiökumppani onkin.

–  Sama meininki kuin ennenkin, vaikka pari vaihtuu. Koitetaan nauttia pelaamisesta ja koitetaan pärjätä, Kontinen summasi.

Kommentoi