Uusi Suomi: Avin tarkastusmuistio paljastaa Esperi Caresta yhä erikoisempia piirteitä – Viranomaiset menettivät luottamuksensa Esperiin

Viranomaisten paperit paljastavat Esperi Caresta yhä erikoisempia piirteitä, Uusi Suomi uutisoi torstaina.

Tiedot käyvät ilmi Uuden Suomen haltuunsa saamasta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) tarkastusmuistiosta.

Esperi Care sätti aluehallintoviraston ylitarkastajia kohutun Kristiinankaupungin Ulrika-hoivakodin yksikön työntekijöiden haastattelemisesta jo ennen kuin julkisuuskohu puhkesi. Yhtiön Helsingin toimiston mukaan työntekijöiden lausunnot eivät ole luotettavia ja työntekijät pelkäävät avin ylitarkastajia.

Uuden Suomen nyt haltuunsa saamasta viranomaismuistiosta selviää myös, että Esperissä yritettiin vierittää syytä Ulrikan sekavasta tilanteesta työntekijöille, vaikka yksikössä ei ollut edes omaa päällikköä.

Valvira keskeytti Esperi Caren toiminnan Ulrikassa vielä samana päivänä, kun aluehallintovirasto teki tarkastuksen hoivakotiin. Esperi Care oli tarkastuskäynnin yhteydessä anonut lisäaikaa asioiden korjaamiseen, mutta viranomaiset katsoivat luottamuksen Esperiin menneen.

– Palveluntuottaja halusi lisäaikaa asioiden korjaamiseen. Keskustelun edetessä lisäaikaa pyydettiin useita kertoja ja asiat luvattiin laittaa kuntoon ensin pidemmällä aikavälillä, mutta keskustelun edetessä nopeamminkin, avin muistiossa todetaan.

– Aluehallintovirasto totesi moneen kertaan, ettei ole havainnut minkäänlaista aikomusta Esperi Care Oy:ltä korjata asioita moneen päivään, päinvastoin ongelmat on kielletty, ja ongelmat ovat seurausta pidemmältä aikaväliltä ja Esperi Care Oy ei ole toiminut aluehallintoviraston ohjauksen mukaisesti, joten ei ole luottamusta siihen, että asiat todella laitettaisiin kuntoon, muistio jatkuu.

Länsi- ja Sisä-Suomen avi vieraili Ulrikassa tarkastuskäynnillä kahtena perättäisenä päivänä, ensin keskiviikkona 23. tammikuuta ja heti seuraavana päivänä torstaina. Kummallakin kerralla paikalla oli kaksi avin ylitarkastajaa, Kristiinankaupungin ja Kaskisten kaupungin edustajat. Avista kerrotaan Uudelle Suomelle, ettei tarkastuskäynnille lähetetä kahta ylitarkastajaa kuin poikkeustapauksissa.

Lisää aiheesta

Kommentoi