Vaasa–Uumaja -välin matkustaja-autolautta rakennetaan Raumalla: Kauppahinta noin 120 miljoonaa euroa

Rauma Marine Constructions on solminut jo kolmannen aiesopimuksen lyhyen ajan sisällä. Vaasa–Uumaja-välin liikenteeseen tulevan matkustaja-autolautan kauppahinta on noin 120 miljoonaa euroa.

Tilauksen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 800 henkilötyövuotta. Myös varsinainen rakentamissopimus on tarkoitus allekirjoittaa vielä alkuvuodesta ja suunnittelu- ja rakentamistyöt aloitetaan heti sen jälkeen, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Heinimaan mukaan alus tulee RMC:lle sopivaan ajankohtaan, sillä sen suunnittelu ja rakentaminen ajoittuu pääosin ennen Tallink Shuttle -aluksen rakentamista, jonka aiesopimus allekirjoitettiin viime lokakuussa.

Kvarken Linkin tilaamassa laivassa on tilaa 800 matkustajalle ja lastikapasiteettia rekoille on 1500 kaistametriä. Laiva suunnitellaan ympäristöystävälliseksi ja sen koneisto toimii kaksoispolttoaineratkaisulla.

Pääpolttoaineena tullaan käyttämään nesteytettyä kaasua, mutta laivassa on mahdollista käyttää myös esimerkiksi Vaasassa tuotettavaa biokaasua.

RMC:n ensimmäinen uudisrakennuslaiva, m/s Hammershus-autolautta Molslinjenille aloitti liikennöinnin syyskuussa. Siihen verrattuna uusi Vaasa-Uumaja-välin liikennöintiin rakennettava alus on varustelultaan laajempi muun muassa runsaampien hyttitilojen ja laajemman ravintolavalikoiman osalta.

Lautan jääluokka on 1A Super, jotta alus voisi toimia Merenkurkun vaikeissakin jääolosuhteissa mahdollisimman itsenäisesti. RMC:n pyrkimyksenä on alusten luotettavuuden varmistaminen kaikissa liikennöintiolosuhteissa.

Kvarken Linkin omistaa Uumajan kunta ja Vaasan kaupunki, jotka ovat myös laivan rahoituksen takaajina.

Lisää aiheesta

Kommentoi