Vaasan kirkkoon tutustui ennätysmäärä kävijöitä tänä kesänä

VAASA

Vaasan kirkkoon tutustui ennätysmäärä kävijöitä tänä kesänä, seurakunta tiedottaa.

Yli 2 800 henkilöä kävi tutustumassa Vaasan kirkkoon sen toimiessa tiekirkkona tänä kesänä. Tiekirkko on toimintamuoto, jossa matkailureittien lähellä olevat kirkot pidetään avoimina ohikulkijoille.

Kirkossa vieraili eniten suomalaisia ja ruotsalaisia, mutta turisteja oli myös Saksasta, Venäjältä ja Ranskasta. Yhteensä kävijöitä tuli 17 eri maasta.

Suosituimmat päivät olivat 12. kesäkuuta ja 10. heinäkuuta, jolloin kirkossa vieraili 170 henkilöä. Keskimäärin tiekirkkoaikana kirkossa kävi 78 henkilöä päivässä.

Vaasan kirkko toimi tiekirkkona tiistaista perjantaihin 11. kesäkuuta ja 9.8 elokuuta välisenä aikana.

Uutuutena kirkossa oli kastenäyttely, joka oli esillä heinäkuussa, sekä Lounasmusiikki, joka soi koko kesän ajan torstaisin kello 11.

– Lounasmusiikista on tullut kiitoksia tyytyväisiltä kuulijoilta. Hartaus ja Lounasmusiikki on ilmeisesti ollut onnistunut kombinaatio, sanoo Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttori Leena Lohikoski-Ojala.

Myös kesäkonserttisarja Iltamusiikki nousi uuteen suosioon. Iltamusiikki on soinut Vaasan kirkossa 1970-luvun puolivälistä alkaen ja on pysynyt suosittuna alusta lähtien.

Vaasan suomalaisen ja ruotsalaisen seurakuntien kesämusiikkisarja Iltamusiikki keräsi tänä vuonna 2 267 kuulijaa, mikä on noin 250 enemmän kuin viime vuonna. Kesän sarjaan kuului yhteensä kymmenen konserttia. Suosituin niistä oli Taiteiden Yön konsertti 457 kuulijalla. Silloin esiintyi Tomi Satomaa uruilla.

Kommentoi