Vaasan rata saa sähköt - rautatiealueelle liikkumminen kielletty sakon uhalla!

25 000 voltin jännite kytketään ratajohtoihin rataosuudella Seinäjoki-Vaasa ensi viikon maanantaina kello seitsemän aamulla. Sähköistetyn radan läheisyydessä liikuttaessa on noudatettava erityistä varovaisuutta.

Johtimien ja niitä kannattavien putkirakenteiden koskettaminen tai lähestyminen jotakin esinettä ojentamalla on ehdottomasti hengenvaarallista. Rautatiealueella liikkuminen, matkustajalaitureita ja muita luvallisia kulkuteitä lukuun ottamatta, on vaarallista ja sakon uhalla kielletty. Pylväisiin ja vaunujen katolle kiipeäminen tai keppien, rautalankojen tai narujen heittäminen tai ojentaminen johtimia tai niitä kannattavia rakenteita kohti maasta tai radan yli kulkevilta ylikulkusilloilta on hengenvaarallista.

Autoilijoita ja tiellä liikkuvia nosturien kuljettajia pyydetään huomioimaan, että kuorma tai nosturin puomi ei sähköradan tasoristeyksessä ylitä tieliikenneasetuksen sallimaa korkeutta.

Liikennevirasto on toteuttanut Seinäjoki-Vaasa-radan sähköistyksen vuosina 2010-2011. Työt 78 kilometrin mittaisella rataosuudella aloitettiin toukokuussa 2010 ja nyt käynnissä on viimeistelyvaihe. Rata avataan sähköistetylle liikenteelle joulukuun alussa.