Kuntalaisaloite eläinlääkäripäivystyksestä keräsi satoja nimiä

VAASA

Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistys ry:n kuntalaisaloite Vaasan seudun eläinlääkäripäivystyksen kehittämiseksi on välitetty Vaasan kaupungille 6. syyskuuta. Yhdistyksen tiedotteen mukaan aloitteeseen osallistui yhteensä 818 henkilöä 12.5.-6.9.2019 välisenä aikana. Kuntalaisaloitteen saatteena on Vaasan kaupunkia pyydetty tarkastelemaan erilaisia vaihtoehtoja päivystyspalvelun kehittämiseksi yhdessä muiden päivystysalueen kuntien kanssa.

Vaasan päivystysalue kuuluu päivystysalueeseen 2 yhdessä Mustasaaren, Laihian ja Vöyrin kanssa. Aloitteen allekirjoitti Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistyksen mukaan 612 vaasalaista, 106 mustasaarelaista, 33 laihialaista ja 9 vöyriläistä. Näiden lisäksi aloitteeseen osallistui 58 henkilöä pääosin Pohjanmaan muista kunnista, mutta myös maakunnan ulkopuolelta.

Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistys kertoo tiedotteessa, että se aikoo seurata aktiivisesti, miten aloitteen käsittely etenee päivystysalueen kunnissa.

Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistys antaa tunnustusta Vaasan kaupungille siitä, että eläinlääkäripäivystyksen kehittämistarpeita on huomioitu jo tulevan vuoden talousarvion laadinnan yhteydessä. Rakennus- ja ympäristölautakunnan 28.8.2019 pöytäkirjasta käy ilmi, että peruseläinlääkäripalveluiden ympärivuorokautinen saatavuus on asetettu strategiseksi tavoitteeksi hyvinvoinnin teeman alle vuonna 2020. Toimenpiteeksi tähän on kirjattu sijaisuusjärjestelyt.

Lisäksi yhdistys toivoo, että sen aloite huomioitaisiin myös Mustasaaressa.

Kommentoi