Vaasan yliopiston viestinnän opiskelijat: ei palkattomille työharjoitteluille

Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry:n tekemässä, viestinnän opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatussa kyselyssä selvisi, että kolmannes viestinnän alan työharjoitteluista tehdään palkatta tai hyvin pienellä palkalla. Asiasta tiedottaa Comedia ry, Vaasan yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö.

– Tutkimuksen mukaan kuusi prosenttia harjoitteluista tehdään palkatta, ja jopa neljänneksen (26 %) kohdalla palkka on niin pieni, ettei se täytä edes ansiosidonnaisen työttömyysturvan kerryttämisen ehtoja. Viesti ry:n mukaan joissain tapauksissa opiskelijat nostavat jopa opintolainaa palkattoman harjoittelun vuoksi, tiedotteessa kerrotaan.

CoMedia ry vaatii, ettei harjoittelua teetettäisi palkatta.

– Viestinnän asiantuntijan – tai vasta alaa opiskelevankin työ on arvokasta, ja siitä täytyy saada asiallinen korvaus, kannanotossa todetaan.

– Kohtuulliseksi palkkioksi ei riitä epävarma lupaus siitä, että yritys saattaa joskus tulevaisuudessa kiinnostua maksamaan harjoittelijalle palkkaa, täsmentää Elina Ruokari, CoMedia ry:n puheenjohtaja.

– Alueen yrityksien tulisi kiinnittää enemmän huomiota omaan maineeseensa. Vastuullinen työnantaja ei käytä opiskelijoita ilmaisena työvoimana, Ruokari päättää.

Kommentoi