Vaatimus 2 500 euron pääomasta poistui: ”Osakeyhtiöstä voi tulla yhtä suosittu kuin toiminimiyrittämisestä”

Etelä-Pohjanmaalla perustettiin tammi-kesäkuun aikana 94 uutta yritystä, kertoo Uusyrityskeskus Neuvoa-antava vuoden ensimmäisen puolikkaan tilastoistaan.

Perustettujen yritysten lisäksi Uusyrityskeskuksen kautta nousi esiin 181 uutta yritysideaa. Uusia asiakkaita Uusyrityskeskuksella kävi 212.

Uusyrityskeskus Neuvoa-antava on Etelä-Pohjanmaalla toimiva alkavien yrittäjien neuvontaorganisaatio.

Vuoden 2019 ensimmäisellä puolivuotiskaudella asiakasmäärä oli samalla tasolla kuin edellisinä vuosina, mutta perustettujen yritysten määrä tippui hiukan. Uusyrityskeskus pitää osasyynä tähän laskutus- ja kevytyrittäjäpalveluiden yleistymistä.

Uusyrityskeskuksen asiakkaista kolmasosa suunnitteli sivutoimiyrittäjyyttä.

– Vuosikymmenen vaihteessa sivutoimiyrittäjien osuus oli vain noin 10 prosenttia, joten suosion kasvu on ollut suuri, kertoo Uusyrityskeskus.

Yrityksistä suurin osa perustettiin toiminimellä. Osakeyhtiö oli toiseksi yleisin yrittämisen muoto.

Uusyrityskeskus kertoo, että osakeyhtiön perustamiseen vaadittava 2 500 euron osakepääomavaatimus poistui 1. heinäkuuta alkaen, joten se ei ehtinyt vielä vaikuttaa osakeyhtiön valinnan suosioon.

– Heinäkuun perusteella voi jo päätellä, että osakeyhtiöstä voi tulla vähintäänkin yhtä suosittu kuin toiminimiyrittämisestä.

Yritysten perustajien sukupuolijakauma näyttää pikkuhiljaa tasoittuneen. Vielä vuonna 2012 yritysten perustajista yli 60 prosenttia oli miehiä. Viime vuonna 55 prosenttia oli miehiä ja 45 naisia. Tämän vuoden ensimmäiseltä puolikkaalta luvut ovat 56 (prosenttia miehiä) ja 44 (prosenttia naisia).

Kommentoi