Vasabladet: Hiv-tartuttaja saattoi levittää tautia Vaasan seudulla

Hi-viruksen tietoisesta tartuttamisesta seksikumppaneihinsa Rovaniemen hovioikeudessa vuonna 2009 kahdentoista vuoden vankeuteen tuomittu mies vaikutti vapautumisensa jälkeen tovin Vaasan seudulla. Näin uutisoi Vasabladet keskiviikkona.

Lehden tietojen mukaan miehen epäillään saattaneen tartuttaa viruksen Vaasassa ainakin yhteen naiseen kuluvan vuosikymmenen puolivälissä.

Rikoskomisario Eero Välimäki Pohjanmaan poliisilaitokselta vahvistaa vain sen, että "tuon tyylinen" juttu on ollut poliisilla tutkinnassa.

– Henkilöitä tai muita yksityiskohtia en lähde avaamaan yhtään, koska juttu on julistettu kokonaan salaiseksi mahdollisten uhrien suojelemiseksi. Kyse on arkaluontoisesta asiasta, joka ei sisällä sellaisia yksityiskohtia, joista poliisin pitäisi tiedottaa.

Välimäki muistelee, että asia oli Pohjanmaan poliisin tutkinnassa kolmisen vuotta sitten.

Miehellä on ikää tällä hetkellä noin 35 vuotta. Hän sai vuonna 2009 hovioikeudelta tuomion muun muassa törkeistä pahoinpitelyistä ja törkeistä pahoinpitelyjen yrityksistä.

Mies oli ollut suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä kymmenien naisten kanssa, vaikka hän tiesi kantavansa virusta.

Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuonna 2013.

Vasabladetin tietojen mukaan mies on ollut vapautumisensa jälkeen suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä useiden naisten kanssa. Miestä ei ole saatu oikeuteen vastaamaan teoistaan, sillä viranomaisilla ei ole tietoa hänen olinpaikastaan.

Kommentoi