Vasaman Emma Pullola loikki Suomen mestariksi Kuopiossa

Vaasan Vasaman Emma Pullola voitti sunnuntaina Kuopiossa yleisurheilun SM-hallikilpailuissa naisten kolmiloikan Suomen mestaruuden.

Pullola oli kilpailussa ylivoimainen tuloksella 13,23. Toiseksi sijoittunut Esbo IF:n Kira Kytölä jäi Pullolasta 42 senttiä, ja Pullolan kaikki neljä pisintä hyppyä olisivat riittäneet mestaruuteen.

Mestaruus oli Pullolan uran ensimmäinen aikuisten sarjoissa. Suomen kolmiloikan kärkinainen Kristiina Mäkelä ei osallistunut SM-kilpailuun.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Timo Kööpikkä miesten kuulakisaa viiden kierroksen ajan, mutta Arttu Kankaan viides työntö ratkaisi mestaruuden Kankaan eduksi.

Molempien tulos oli sentilleen sama 19,02, mutta Kankaan toiseksi pisin työntö kantoi kuusi senttiä Kööpikkää pidemmälle tuloksin 18,89–18,83.

Kankaalle kisa oli talven ensimmäinen. Hän oli joulukuussa kuukauden työntämättä, kun työntökädestä murtui kämmenluu.

– Olen loukkaantumisten jälkeen tyytyväinen mestaruuteen, mutta treenien perusteella odotin kyllä pidempiä työntöjä. Olisin ollut tyyväinen sellaisen 19 ja puoleen metriin, Kangas sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Myös Kööpikkä odotti pidempää työntöä.

– Ihan hyvä työntö päivän fiilikseen nähden. Vaikka olisihan se saanut mennä sentin pidemmälle. Hyvä kuitenkin, että tuli 19 metriä rikottua myös hallissa, Kööpikkä sanoi.

Naisten 3 000 metrin mestaruuden voitti Pyhtään Yrityksen Kaisa Tyni, joka nousi takasuoran alussa kärkeen. Hänen aikansa oli 9.22,93.

Forssan Salaman Janica Rauma tarjosi hyvän vastuksen loppusuoralle saakka häviten vain 0,71 sekuntia.

Pedersören Falkenin vuonna 2001 syntynyt Nathalie Blomqvist oli kolmas ajalla 9.29,03. Blomqvistia nopeammin ovat hallissa samanikäisinä juosseet vain Annemari Sandell ja Riina Tolonen jo ennen Blomqvistin syntymää.

Koko mitalikolmikko juoksi ennätyksensä, ja kaikki muut hävisivät heille yli puoli minuuttia.

Kommentoi