Veto-ikoni Markus Lakaniemi on kuollut

Eteläpohjalainen pesäpallovaikuttaja ja entinen huippupelaaja Markus Lakaniemi on kuollut 78-vuotiaana. Lakaniemi menehtyi Vaasan Vähässäkyrössä lauantaina 14. huhtikuuta.

Markus Lakaniemi syntyi 3. toukokuuta vuonna 1939 Lakaniemen kylään Vimpelissä. Hän pelasi pesäpallon silloista mestaruussarjaa Vimpelin Vedossa vain 17-vuotiaana ja tunnettiin juonikkaana lukkarina. Lakaniemen johdolla Vimpelissä juhlittiin SM-mitalia 11 peräkkäisellä kaudella 1958-1968 ja kahdesti Suomen mestaruutta, vuosina 1960 ja 1965.

Lakaniemi nousi yhdeksi Vedon ikoneista, ja hänet valittiin mm. vuoden lukkariksi ja vuoden pesäpalloilijaksi. Hän voitti lyöjäkuninkuuden ja tehotilaston, ja hänet valittiin 16 kertaa arvo-otteluun.

Viimeisinä pelivuosinaan Markus Lakaniemi muutti perheineen Vähäänkyröön ja reissasi sieltä Vimpeliin. Vähässäkyrössä hänestä kuoriutui valmentaja ja seuratoimija. Vähänkyrön Viestin edustusjoukkue nousi seuran puheenjohtajanakin toimineen Lakaniemen luotsaamana 10 vuodessa perussarjasta SM-sarjaan.

Myöhemmin Lakaniemi siirtyi naisjoukkueiden pelinjohtajaksi ja valmentajaksi ja johti Vähänkyrön Viestin peliä naisten pääsarjatasolla kaikkiaan kuusi kautta.

Markus Lakaniemi oli ammatiltaan luokanopettaja. Hän toimi mm. Pesäpalloliiton liittovaltuuston, kilpailun johtoryhmän ja liiton valiokuntien jäsenenä, ja hänelle myönnettiin mm. Pesäpalloliiton kultaviiri, Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi sekä vuonna 2011 liikuntaneuvoksen arvonimi.

Markus Lakaniemen laajan muistokirjoituksen voi lukea Suomen Pesäpalloliiton verkkosivuilta .

Kommentoi