VIFK vaihtaa lohkoa ja Sporting jatkaa sittenkin kakkosessa

Suomen Palloliiton liittohallitus on päättänyt jalkapallon kakkosen lohkojaosta kaudelle 2013. Sporting Kristina Kristiinankaupungista jatkaa sittenkin kakkosessa.

Kakkonen pelataan neljässä kymmenen joukkueen lohkossa, ja vaasalainen VIFK palaa kakkosen pohjoislohkoon. VIFK:n lisäksi pohjoislohkossa pelaavat GBK Kokkolasta, PS Kemi, PK-37 Iisalmesta, TP-47 Torniosta, ylivieskalainen FC YPA, Kokkolan Pallo-Veikot, Santa Claus Rovaniemeltä, Seinäjoen Jalkapallokerhon reserviryhmä Ressut sekä oululainen Tervarit.

Santa Claus tosin haettiin konkurssiin jo kuukausi sitten, eikä se ole vahvistanut ottavansa sarjapaikkaa vastaan.

Kakkosen kaksi muuta Vaasan piirin joukkuetta, Sporting Kristina ja Närpiön Kraft, pelaavat länsilohkossa. Sporting putosi kauden päätteeksi kolmoseen, mutta jatkaa kuitenkin kakkosessa, sillä Itä- ja Keski-Suomesta ei nousijoita lopulta ollut.

- Sporting oli täydennysmenettelyn mukaan seuraavana ehdolla kakkoseen, vahvistaa Mikael Westerback, Suomen Palloliiton Vaasan piirin kilpailupäällikkö.

Länsilohkon joukkueet ovat Kraft, Sporting, Musan Salama ja Jazz Porista, Rauman Pallo-Iirot, tamperelainen TPV, Härmä ja FC Hämeenlinna Hämeenlinnasta, turkulainen ÅIFK sekä Masku.

Kaikki Vaasan piirin joukkueet pelasivat kakkosen länsilohkossa kaudella 2012.