Vilpas jatkoi kotiputkeaan Korisliigassa – BC Nokia onnistui kuitenkin hillitsemään isäntien hyökkäystä pitkään

SALO

Salon Vilpas jatkoi pysäyttämätöntä kulkuaan Salohallissa kaatamalla Korisliigassa lämminvireisen BC Nokian 77–74. Tasaisessa ottelussa johtoasema muuttui kymmenesti ja voittaja ratkesi vasta, kun sentteri BC Nokian Daniel Dolencin kolmen pisteen yritys viimeisillä sekunneilla ei löytänyt sukan pohjaa.

Vierailijoiden tiivis ja ärhäkkä puolustus piti isäntien perinteisesti vauhdikkaan hyökkäyksen kurissa pitkään ja reilusti alle kauden teholukemien. Lopulta Vilppaan yhdeksän pelaajan rotaatio karisti kahleet jaloista Christopher Flemmingsin (11/5/2 syöttöä) lyödessä tahtia yhdeksällä päätösjakson pisteellä.

–  Kaveri oli niin iso kolmospaikalla, että mekin jouduimme pelaamaan huomattavasti isommilla viisikoilla toisella puoliajalla. Ei tämä hyökkäyksen ilotulituksella voitettu, vaan työnteolla ja antaumuksella puolustamalla ja irtopalloista taistelemalla, Vilpas-luotsi Ville Tuominen niputti.

Isänniltä Henri Kantonen (11/4 syöttöä) ja DJ Laster (18/5/4 syöttöä) johtivat orkesteria, Stacy Davisin (20/4) ja Demarcus Hollandin onnistuessa vierailijoilta.

Lahti Basketball jumbofinaalin voittoon

Sarjanousija Lahti Basketball oli tyly vieras Korihaille ja karkasi jo avausjaksolla ratkaisevaksi muodostuneeseen 17 pisteen johtoasemaan. Vierailijat rikkoivat haiparven puolustuksen toistuvasti ja karkasivat tyylitellen komeaan tulokseen 87–66.

Jerry Evans Jr. pussitti lahtelaisille 33 pistettä. Hän naulasi sisään neljä kolmosta ja kaikki yhdeksän vapaaheittoyritystään. Arttu Saarijärvi (11/6/2 syöttöä) ja Tuomas Hirvonen (11/5/5) säestivät.

Haisentteri Jalen Henry jatkoi vahvoja otteitaan 18 pisteellä, Ernest Ziegler tuki 12 pisteellä.

Tampereen Pyrintö kipusi KTP:n kantaan sarjataulukossa venymällä vahvan avauspuolikkaan siivittämänä 103–99-kotivoittoon.

Antero Lehto heilutti tahtipuikkoa isäntien takakentällä 20 pisteen ja 6 syötön edestä B.J. Raymondin (24/10/5 syöttöä) rouhittua väkevän tupla-tuplan.

Ottelun ykköshahmo oli kuitenkin vierailijoiden Byron Wesley, johon kukaan parketilla ei tuntunut saavan mitään otetta. 42 pisteen, 12 levypallon ja 3 syötön tilastorivi ei kantanut kuitenkaan kynnyksen yli.

Kommentoi