Volume palkittiin lasten- ja nuortenpalkinnolla

Vaasan uuden kulttuurin yhdistys Volume ry saa Keskipohjolan lasten- ja nuortenpalkinnon. Palkinto jaetaan Volumen ansioista nuorten osaamisen ja kehittymisen tukijana musiikin alalla.

Palkintoperusteissa todetaan, että kymmenvuotias yhdistys edistää ammattimaisesti livemusiikkia ja osallistaa palkattomia vapaaehtoistyöntekijöitä kaikkeen toimintaansa.

Volume järjestää vuosittain parikymmentä nuorille suunnattua livemusiikkitapahtumaa, joissa esiintyjät vaihtelevat paikallisista lupauksista kotimaisiin kärkinimiin. Nuoret ovat mukana muun muassa tapahtumien promotoinnissa, lipunmyynnissä ja ohjelmatarjonnan ideoinnissa. Lisäksi yhdistys hallinnoi Vaasan alueen suurinta treenikämppäkeskittymää, 2000 neliömetrin Rock-werstasta.

Keskipohjolan lasten- ja nuortenpalkinnon myöntää Keskipohjolatoimikunta alle 26-vuotiaalle tai alle 26-vuotiaiden nuorten parissa toimivalle henkilölle, ryhmälle tai organisaatiolle. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 Ruotsin kruunua (vajaat 3000 euroa) ja se jaetaan Keskipohjolan kulttuuripäivillä 20.-22. marraskuuta Pietarsaaressa.

Kommentoi