Von Wendt ja Denzel tulevat Helsinkiin ennätysvireessä – kouluratsastuksen Tallinnan GP todisti ratsukon huippukunnon lokakuun alussa

HELSINKI

Kouluratsastaja Anna von Wendt tuo Helsingin Horse show'n yleisön ihasteltavaksi huippuvireisen Denzel-ruunan. Von Wendt ratsasti lokakuussa Tallinnan GP:ssä kolmanneksi ja vapaaohjelmassa neljänneksi.

Kaksikko taiteili GP:ssä ennätyspisteet 68,783 prosenttia.

–  Hain Tallinnan kilpailussa tietoa, millä tasolla olemme, kun Denzel oli kesällä loukkaantunut ja meiltä jäi aika monta kisaa välistä, von Wendt kertasi hienoa kauden avausta.

–  Asiat loksahtivat Tallinnassa hyvin kohdalleen, ja nyt tiedän tasomme. Toivottavasti saamme saman vireen Helsinkiin.

Von Wendt ja Denzel kilpailevat Horse show'ssa viidettä kertaa. Tapahtuma on niin mieluinen, että kaksikko nähdään myös sunnuntain pudotuskilpailussa.

–  Horse show on ollut minulle aina tärkeä. Pikkutyttönä minulla oli sarjalippu torstaista sunnuntaihin ja olin koulusta pois, jotta pääsin seuraamaan kisoja alusta loppuun, von Wendt muistaa.

–  Mieletöntä olla nyt itse mukana kisaamassa. Tämä on aina vuoden kohokohta ja vuosi vuodelta hienompi tapahtuma.

Denzel on rauhoittunut

Von Wendt, 34, ja 17-vuotias Denzel ovat tehneet yhteistyötä pian 13 vuotta. Pari työskentelee jatkuvasti saumattomammin yhdessä.

–  Nuorempana Denzel oli aika villi ja se voi edelleen vähän villiintyä, von Wendt kuvaa ratsuaan.

–  Sanon sitä professoriksi, koska se tietää niin hyvin, miten GP:n kiemurat menevät. Se on etu, mutta voi välillä olla haittakin, jos hevonen ennakoi liikaa.

Helsingin kilpailuista von Wendt ei ennustele ennätyspisteitä, sillä kokemus on opettanut hänet varovaiseksi.

–  Ei se onnistu, jos ajattelen, että haluan nyt 69 tai 70 prosentin tuloksen. Kyse on niin pienistä asioista, von Wendt selittää ja muistuttaa, että kentällä mennään hevosen ehdoilla.

–  Denzel on nykyisin aika varma suorittaja. Ja tiedän, että se pystyy menemään jopa paremmin kuin Tallinnassa, jos se on hyvällä mallilla jo verryttelyssä. Mutta aina voi tulla joku virhe.

Suomen muut kouluratsastuksen edustajat ovat Elisabeth Ehrnrooth, Tallinnassa seitsemänneksi sijoittunut Maria Pyykkönen ja Susanna Hyypiä.

Kommentoi