VPS solmi neljännen uuden pelaajasopimuksensa – esittelee tulokkaat harjoitusottelussa Seinäjoella lauantaina

Jalkapallon ykkösen kauteen valmistautuvalla Vaasan Palloseuralla on nyt neljä uutta sopimuspelaajaa kaudelle 2020. Tuorein tulokas on 22-vuotias keskikenttäpelaaja Eetu Puro.

Puro liittyy VPS:n pelaajarinkiin 1+2-vuotisella sopimuksella, kertoo VPS tiedotteessa. Puro harjoitteli VPS:n mukana jo joulukuussa ja pelasi myös harjoitusottelussa FC Jazzia vastaan.

– Äärimmäisen hyvä fiilis sopimuksen syntymisestä. Olen todella iloinen, että sain tämän mahdollisuuden tulla tänne pelaamaan. Seuran toiminta on vaikuttanut hyvältä. Treeniolosuhteet ovat todella hyvät ja uskon, että sovin VPS:n pelitapaan. Se on sellaista pelaavaa jalkapalloa, josta tykkään, Puro kommentoi tiedotteessa.

Puro edusti viime kaudella Vantaan Jalkapalloseuraa. Vantaalta kotoisin oleva Puro on pelannut yli 50 ottelua Kakkosessa ja uskoo olevansa valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

– Olin ehkä jo aikaisemmin valmis ottamaan sen stepin ylöspäin, mutta en saanut mahdollisuutta. Nyt VPS antoi minulle tämän mahdollisuuden. Tuntuu, että olen täysin valmis ottamaan askeleen eteenpäin ja nauttimaan jalkapallosta, Puro sanoo.

177-senttinen keskikenttäpelaaja Puro pystyy pelaamaan myös hyökkäävissä rooleissa nopeutensa ansiosta.

– Tykkään olla pallossa, pyörittää peliä ja olla viimeisellä alueella antamassa niitä ratkaisevia syöttöjä. Haluan pelata niin sanotusti hyvää futista. Pystyn pelaamaan keskikentällä kaikissa rooleissa, mutta viime kaudella pelasin myös kärjessä ja laidassa. Hyökkäyspäässäkin onnistuu siis melkein kaikki paikat, viime kaudella viisi maalia Kakkosessa iskenyt Puro kertoo.

Päävalmentaja Christian Sund arvelee Puron tuovan Vepsuun pallollista taitoa.

– Eetu tuo meille pallollista taitoa. Todella hyvä liikkuva pelaaja, joka pystyy pelaamaan linjojen välissä. Eteenpäin pelaaminen on hänen vahvuutensa. Puolustussuuntaan hän osaa lukea peliä ja riistää palloja, luettelee Sund tiedotteessa.

Puro on neljäs uusi pelaaja, joka on solminut VPS:n kanssa pelaajasopimuksen kauden 2019 päättymisen jälkeen. Kolme muuta ovat puolustaja Samuel Mahlamäki (1+2-vuotinen sopimus), irlantilainen puolustaja Tommy Cooney (1+1) ja englantilainen hyökkääjä Moses Duckrell (1+1).

Viime kauden ryhmästä VPS:ssa jatkavat Samu Alanko, Augustin Irumwa, Akseli Lehtimäki, Steven Morrissey, Leevi Mäkilä, Momodou Sarr, Samba Sillah, Sebastian Strandvall ja Jesper Suokko.

VPS kohtaa liigajoukkue Seinäjoen Jalkapallokerhon harjoitusottelussa Seinäjoella lauantaina 11. tammikuuta. "Raidan" kokoonpanossa nähdään tulokkaita ja myös testipelaajia.

– Harjoituspelit näyttävät meille suuntaa ja antavat vastauksia. Näemme, mitä pitää kehittää. Pääsemme pelaamaan hyvää jengiä vastaan ja näemme, missä oikeasti menemme. Myös testipelaajamme pääsevät näyttämään taitojaan hyvää vastustajaa vastaan, VPS-luotsi Sund sanoo.

Ottelu alkaa Wallsport Areenalla kello 14 ja sinne on vapaa sisäänpääsy.

Kommentoi