VPS teki vihdoin pelaajasopimuksen myös maalivahdin kanssa

Jalkapallon ykköseen valmistautuva Vaasan Palloseura on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen maalivahti Tuomas Pöyhösen kanssa. Pöyhönen, 18, on pelannut viime vuodet Klubi 04:n riveissä.

VPS kertoo tuoreesta sopimuksesta verkkosivuillaan . Pöyhönen on joukkueen ensimmäinen uusi sopimusmaalivahti kaudelle 2020.

183-senttinen maalivahti pelasi juniorina HPS:ssä ja Käpylän Pallossa. C-juniorina Pöyhönen siirtyi HJK:n organisaatioon. Pöyhösellä on reilusti kokemusta miesten peleistä nuoresta iästään huolimatta. Hän pelasi ensimmäisen pelinsä Ykkösessä jo 16-vuotiaana. Maalivahti teki viime vuonna myös debyyttinsä U18 -maajoukkueessa.

– Olen moderni maalivahti. Suurimmat vahvuuteni ovat pelinavaamisessa ja 1 vs 1 -tilanteissa. Olen myös aika nopea, Pöyhönen kertoo vahvuuksistaan VPS:n verkkosivuilla.

Pöyhönen harjoitteli VPS:n kanssa jo joulukuussa. Ikävä, 11 tikkiä vaatinut, loukkaantuminen kuitenkin keskeytti silloisen testijakson. Pöyhönen ehti käydä vielä Italiassa näyttämässä taitojaan ennen Vepsuun palaamista.

– Pelattiin pienpelejä ja lähdin kädet edellä hyökkäämään palloon. Hyökkääjä liukui samalla, ja kenkä tuli sitten päähän. Sen jälkeen olin viikon treenaamassa Udinesen U19-joukkueessa. Se oli hyvä kokemus, huomasin pärjääväni myös isoissa piireissä, nuorukainen sanoo.

Pöyhösen torjuntataidot pääsevät testiin lauantaina, kun VPS avaa Suomen Cupin kotiottelulla SJK Akatemiaa vastaan.

VPS kertoo verkkosivuillaan, että joukkueen maalivahtiosastoa täydennetään lähiaikoina.

Kommentoi