Wärtsilä valitsi urakoitsijan Vaasaan rakennettavalle uudelle tutkimuskeskukselle – rakentaminen alkaa ensi syksynä

Wärtsilä on valinnut Vaskiluotoon rakennettavalle uudelle tutkimus- ja kehityskeskukselleen urakoitsijan, yhtiö tiedottaa. Rakennustyöt alkavat jo alkusyksystä.

Urakoitsijaksi rakennushankkeelle Wärtsilä valitsi Lujatalon. Kyseessä on 200 miljoonan euron kokonaisuus, josta rakentamisen ja talotekniikan osuus on 130 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät alkusyksystä 2019.

Vaasan Vaskiluotoon rakennettavan uuden Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen on määrä valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä.

Technology Hubin koko rakennusala on yli 58 000 neliötä. Sen lisäksi rakennetaan erillinen toimistorakennus, jonka koko rakennusala on noin 15 000 neliötä.

Tavoitehintaisena projektinjohtourakkana toteutettavasta hankkeesta vastaa Lujatalon Pohjanmaan alueyksikkö, jolla on kokemusta suurien hankekokonaisuuksien onnistuneesta läpiviennistä. Viimeisimpänä referenssinä teollisuusrakentamisesta on vuosi sitten Seinäjoelle valmistunut Finn-Powerin tehdas.

– Olemme kevään aikana kilpailuttaneet urakan ja saatujen tarjousten sekä referenssien perusteella on tehty erittäin tarkka arviointi eri vaihtoehdoista. Lujatalolla oli tarjota paras kokonaisratkaisu, jonka toteuttaminen on mahdollista suunnitellussa aikataulussa. Uskomme tällä valinnalla olevan myös positiivisia alueellisia työllisyysvaikutuksia rakennusprojektin aikana, sanoo Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki.

Lisää aiheesta

Kommentoi