WasaGroupilla valmius rakentaa useita kouluja ja päiväkoteja vuosittain – yhtiö on valmis kantamaan myös julkisten hankkeiden toteutus- ja rahoitusriskin

Julkisissa kiinteistöissä on paljastunut viime vuosina paljon ongelmia, joista homeongelmat ovat vakavimpia. Rakennuskonserni WasaGroup on valmis yhteistyöhön kuntain kanssa.

Yhtiö on valmis kantamaan julkisten rakennushankkeiden, kuten koulujen tai päiväkotien, toteutus- ja rahoitusriskin. Kunnan ei tarvitse muuta kuin sitoutua hankkeeseen vuokrasopimuksella, yhtiö tiedottaa.

WasaGroup -konsernin toimitusjohtajan Ari Tyynismaan mukaan kuntain ratkaisut ongelmallisten kiinteistöjen kanssa eivät ole nopeita.

– Usein tehdään vain tilapäisiä ratkaisuja, joilla ongelmia siirretään eteenpäin. Me voimme kuitenkin auttaa kuntia näiden ongelmien ratkaisemisessa, Tyynismaa toteaa tiedotteessa.

WasaGroup toteuttaa hankkeet oman Wasa360 -konseptinsa kautta. Rahoituslähteenä ovat WGF-kiinteistörahastot.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että WasaGroup on valmis rakentamaan vuodessa vähintään kolme päiväkotia, kaksi koulua, kaksi palvelutaloa, kolme teollisuushallia, kuntatalon, urheiluhalleja ja liudan muita kiinteistöjä, tiedotteessa sanotaan.

Kommentoi