Wasaline kuljetti Merenkurkun yli jo 200 000 matkustajaa – Laivayhtiön tulos parani liki viidenneksen

Vaasan ja Uumajan väliä kulki viime vuonna yli 212 000 matkustajaa. Tämä käy ilmi Wasalinen vuoden 2018 tulostiedotteesta.

Varustamon mukaan matkustajamäärät kasvoivat 6,2 prosenttia, matkustaja-ajoneuvojen määrä hieman enemmän 6,3 prosenttia ja rahtiyksiköt 2,2, prosenttia.

– Vuosi oli jälleen ennätysvuosi, varustamosta iloitaan.

Wasalinen liikevaihto kasvoi vuoden aikana 1,3 prosenttia 19,6 miljoonaan euroon. Tulos parani 17,4 prosenttia. Ennen tilinpäätössiirtoja se on 2,1 miljoonaa euroa.

Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg on erittäin tyytyväinen tulokseen.

– Kasvoimme kiristyvästä kilpailusta huolimatta. Tuloksen paraneminen on meidän loistavan henkilökunnan ansiota. Jokainen työntekijä tekee työtä liikenteen eteen sydämellä ja olen siitä todella ylpeä.

Vuoden aikana varustamo teki erilaisia energiasäästötoimenpiteitä ja investointeja muun muassa taajuusmuuntajiin ja automaatiojärjestelmiin. Toimenpiteiden ansiosta sähkönkulutus laivalla vähentyi 40 prosenttia. Tällä oli vaikutusta myös hyvään tulokseen.

Vaikka polttoaineen hinta kasvoi toimintavuoden aikana 22 prosenttia, varustamon kokonaispolttoainekustannukset kasvoivat vain 12 prosenttia.

– Polttoaineenkulutuksemme vähentyi liki viisi prosenttia, varustamosta kerrotaan.

Tulevan vuoden aikana Wasaline jatkaa ympäristöä huomioivaa työtä erilaisilla ympäristöohjelmilla. Varustamo aloitti vuonna 2016 energiasäästöohjelman, jolla se on onnistunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään yli kymmenen prosenttia.

– Visiomme on poistaa vuoden aikana käytöstä muovi- ja kertakäyttöpakkaukset sekä tehostaa jätteenlajittelua laivalla.

Kommentoi