Willow Pride vei Tammavaltikan Forssan Pilvenmäellä

FORSSA

Vuodesta 1973 saakka kilpailtu Tammavaltikka järjestettiin tänä vuonna 47. kerran. Tänä vuonna se toimi samalla uuden raviurheilun pääsarjan Kavioliigan osakilpailuna.

Lähtökiihdytys oli tuima, kun johtopaikasta kilvoittelivat tallikaverukset Willow Pride ja Callela Lisbeth. Lopulta Willow Pride piti johtoaseman sisemmän lähtöradan turvin. Sen jälkeen Willow Pride kontrolloi lähdön tapahtumia, eivätkä vastustajat kyenneet ohittamaan sitä. Ohjastaja Mika Forss lasketteli Markku Niemisen valmennettavalla selvään voittoon.

–  Hyvällehän tuo näytti, Nieminen myhäili lähdön jälkeen.

–  Aika rauhassa sai ajaa, mutta Willow Pridelle sillä ei ole niin väliä, kun se on tullut vähän joka juoksunkululla. Hevonen on nyt jättihyvässä kunnossa. Voittoisan viime startin jälkeen osasin toivoa sen voittoa tänäänkin, ja uskoin sen olevan yksi mahdollisista voittajista, mutta en suoranaisesti odottanut sitä.

Niemisen tallin Callela Lisbeth taisteli Tammavaltikassa johtavan rinnalta urheasti viidenneksi.

Morisonille neljäs perättäinen voitto

Forssan Ravilauantain erikoisuutena nähtiin Pilvenmäki Maraton, jossa kylmäveriset ottivat toisistaan mittaa peräti reilun neljän kilometrin matkalla. Voimainkoitoksen selvitti parhaiten Morison, joka ravasi suurena ennakkosuosikkina jo neljänteen perättäiseen voittoonsa. Kahdeksanvuotiasta ruunaa valmentaa pälkäneläinen Siru Juutinen ja voiton ohjasti kokenut Tapio Perttunen.

–  Sateen pehmittämä rata ei oikein sopinut sille, ja 150 metriä ennen maalia meinasi tulla laukka, mutta onneksi se pysyi ravilla, Juutinen huokaisi.

Illan hahmoksi kohosi Santtu Raitala, joka ohjasti kaikkiaan kolme voittoa Forssassa, ja nousi näin jakamaan ajajaliigan kärkipaikan yhdessä Hannu Torvisen kanssa. Molemmilla on tältä vuodelta kasassa 186 voittoa.

Toto75-pelin osalta kierros muodostui hankalaksi, kun alkupään lähdöissä nähtiin yllätysvoittajia Korven Liiderin ja Ronzon Facen muodossa. 7 oikein -tuloksella voitti 39 081,77 euroa, 6 oikein -tuloksella lunasti 200,68 euroa ja 5 oikein -tuloksella 12,45 euroa.

Kommentoi