Yhdistykset ja seurat voivat osallistua jättipalsamin ja pujon kitkentään Vaasassa – Talkootyöstä maksetaan avustusta

Yhdistyksillä ja seuroilla on mahdollisuus osallistua jättipalsamin ja pujon kitkentään Vaasassa. Lisäksi Viheralueyksikkö myöntää avustuksia kaupunkiympäristön kunnostamiseksi.

Jättipalsamin kitkentä tehdään kaupungin omistamilta viheralueilta ja lähimetsistä 27.5.–28.7. ja pujon kitkentä 26.6.-18.8.2019. Suoritetusta talkootyöstä maksetaan kohteen suuruuden mukaan talkooavustusta.

– Vieraslajina jättipalsami leviää nopeasti, vähentää luonnon monimuotoisuutta ja edesauttaa maaperän kulumista. Pujo puolestaan allergisoi voimakkaasti, kertoo viheraluehortonomi Leila Roininen.

Kiinnostuneet yhdistykset ja seurat voivat ottaa yhteyttä Viheralueyksikköön sähköpostitse viheralueyksikko@vaasa.fi. Jättipalsamin osalta voi ilmoittautua toukokuun loppuun mennessä ja pujon osalta 21.7. mennessä.

Yhdistyksellä pitää olla voimassa oleva talkoovakuutus.

Avustukset kaupunkiympäristön kunnostamiseksi

Vaasan kaupungin Viheralueyksikkö myöntää avustuksia myös kaupunkiympäristön kunnostamiseen. Talkooavustuksia voivat anoa vain rekisteröidyt yhdistykset, kuten kaupunginosayhdistykset, asukasyhdistykset tai muut vastaavat.

Vapaamuotoiset anomukset voi toimittaa 17.5. klo 12.00 mennessä.

Viljelypalstoja vuokrattavana

Viheralueyksikkö vuokraa eräpäivään mennessä lunastamatta jääneet viljelypalstat Korkeamäellä, Kotirannalla, Suvilahdessa ja Vanhassa Vaasassa. Kaupungin viljelypalstoilla voi viljellä yksivuotisia kasviksia ja kukkia omaan tarpeeseen.

Palstat ovat vuokrattavissa Vaasan kaupungin Viheralueyksikössä 30.4.–30.8.2019 välisen ajan.

Palstoista voi tiedustella puhelimitse, mutta palstoja ei voi varata tai vuokrata soittamalla, vaan uusi vuokrasopimus vaatii henkilökohtaisen käynnin ja henkilöllisyyden todistamisen.

Kommentoi