Yhdysvaltalaismediat: NBA kieltää pelaajien ninjatyyliset pääpannat

LOS ANGELES

Koripallon NBA estää tulevalla kaudella pelaajia käyttämästä ninjatyylisiä pääpantoja turvallisuussyiden vuoksi, muun muassa yhdysvaltalaismedia ESPN kertoi maanantaina. Useat pelaajat pelasivat viime kaudella päässään panta, joka on solmittu pään takaa, mutta solmusta ylijääneet pannan päät roikkuvat vapaana pään takana.

Yksi tunnetuimmista ninjapannan käyttäjistä on tähdistökentälliseen uransa aikana valittu Jimmy Butler.

NBA ei ole koskaan virallisesti hyväksynyt ninjapannan käyttöä ja aikoo nyt kieltää sen.

–  Ninjatyylinen päähine ei kuulu NBA-peliasuun. Joukkueet ovat ilmaisseet huolensa pannan koon, pituuden ja sidonnan turvallisuudesta ja yhdenmukaisuudesta, mikä vaatii perusteellista tarkistamista ennen mahdollisen sääntömuutoksen tekemistä, NBA:n organisaatiosta ESPN:lle kommentoinut Mike Bass kertoi.

-  Kun jotkut pelaajat alkoivat käyttää niitä viime kaudella, emme halunneet aiheuttaa häiriötä tekemällä päätöksiä kesken kauden. Toukokuussa ilmoitimme joukkueille, etteivät tuollaiset pannat kuulu sarjan peliasuun, Bass jatkoi.

Philadelphia 76ersin pelaaja Mike Scott yltyi kritisoimaan päätöstä, mutta pelaajien joukossa suhtautuminen oli myös hämmentynyttä.

–  Rakastan sitä, että jonkun NBA:ssa täytyi työnään kirjoittaa sanat "ninjatyylinen päähine" ja "koon ja pituuden yhdenmukaisuus", Detroit Pistonsin Blake Griffin lohkaisi Twitterissä.

Kommentoi