Yhdysvaltalaisnyrkkeilijä Patrick Day on kuollut saatuaan viikonlopun ottelussa vakavan aivovamman

CHICAGO

Yhdysvaltalaisnyrkkeilijä Patrick Day on kuollut saatuaan viikonloppuna ottelussa aivovamman, kertoo promoottori Lou DiBella.

Charles Conwell tyrmäsi Dayn rajusti Chicagossa lauantai-iltana käydyssä ylemmän välisarjan ottelussa.

Daylle oli laskettu lukua jo ottelun neljännessä ja kahdeksannessa erässä. Conwell tyrmäsi hänet lopulta kymmenennessä erässä.

27-vuotias ammattinyrkkeilijä menetti tajuntansa ja sai vakavan aivovamman. Hänet vietiin sairaalaan, jossa hänelle tehtiin hätäleikkaus. Myöhemmin hänen kerrottiin olevan koomassa.

Day kuoli läheistensä ympäröimänä keskiviikkona paikallista aikaa.

Promoottori toivoo tiukempia turvastandardeja

Lauantainen ottelu päättyi, kun Conwell iski Dayta vasemmalla koukulla, joka sai nyrkkeilijän kaatumaan taaksepäin ja lyömään päänsä kanveesiin. Tuomari Celestino Ruiz keskeytti ottelun, kun kymmenettä erää oli takana minuutti ja 46 sekuntia.

Nyrkkeilijä ehti maata paikoillaan useita minuutteja saaden ensiapua, ennen kuin hänet voitiin siirtää pois kehästä. Tajuton Day kannettiin lopulta kehästä paareilla.

Day on jo ainakin kolmas nyrkkeilijä, joka on kuollut tänä vuonna kehässä saamiinsa vammoihin.

Argentiinalaisnyrkkeilijä Hugo Santillan kuoli heinäkuussa oteltuaan maan pääkaupungin Buenos Airesin pohjoispuolella sijaitsevassa San Nicolasin kaupungissa.

Vain kaksi päivää ennen Santillanin kuolemaa venäläisnyrkkeilijä Maksim Dadashev kuoli ottelussa saamiinsa aivovammoihin. Dadashevin viimeinen ottelu käytiin Yhdysvalloissa Marylandissa.

DiBella toivoi keskiviikkoisessa lausunnossaan, että Dayn kuolema saisi yhdysvaltalaiset viranomaiset asettamaan tiukempia turvastandardeja.

–  Tällaisena aikana alkaa olla hyvin vaikea selitellä tai oikeuttaa nyrkkeilyn vaaroja, DiBella kertoi.

Kommentoi