Yle on solminut vuokrasopimuksen tiloista tulevassa Wasa Stationissa – Yle pääsisi muuttamaan uusiin tiloihin Vaasan keskustaan aikaisintaan syksyllä 2023

Yle ja rakennuttajayhtiö YIT ovat solmineet vuokrasopimuksen, jonka mukaan Ylen Vaasan toiminnot muuttavat Vaasan keskustaan rakennettavaan Wasa Stationiin, jos rakennustyö toteutuu.

Muutto Wasa Stationiin tapahtuisi aikaisintaan syksyllä 2023. Yle toimii tällä hetkellä omistamassaan kiinteistössä Vaasan Ahventiellä.

Vaasan kaupunginvaltuusto päättää Wasa Stationin rakennuttamisesta kevään aikana. Ylen ja YIT:n sopimus on askel lähemmäs suunnitelman toteutumista, kun rakennuttajan tavoittelemien vuokralaisten määrä kasvaa.

Suunnitelmien mukaan Wasa Stationiin rakentuu mm. ostoskeskus, musiikki- ja kongressikeskus, hotelli ja toimistotiloja. Rakennuksen yhteyteen suunnitellaan myös asuntoja.

– Olemme tyytyväisiä nyt tehtyyn sopimukseen YIT:n kanssa, muutto Wasa Stationiin olisi meille todella hyvä ratkaisu. Ylelle on tärkeää saada käyttöönsä modernit tilat. Samalla pystymme pienentämään kiinteistökustannuksiamme, sanoo Ylen Toimitilapalveluiden päällikkö Matti Uotinen tiedotteessa.

Jos Wasa Stationin rakennuttaminen toteutuu, sinne muuttavat Yle Pohjanmaa, Yle Österbotten ja Svenska Ylen muut toiminnot nykyisistä Ahventien tiloista.

Wasa Stationissa Ylen käytössä olevat tilat olisivat pienemmät kuin nykyisessä kiinteistössä. Noin 2000 neliömetriin mahtuisi kuitenkin täysimittainen tv-studio ja useita radiostudioita.

Ylen nykyiselle Ahventien kiinteistölle etsitään uutta käyttötarkoitusta yhdessä YIT:n ja Vaasan kaupungin kanssa.

Suunnitelmat eivät koske Strömsötä, joka jatkaa nykyisissä tiloissaan Villa Strömsössä, Vaasan Västervikissä.

Kommentoi