Ylistaron Halpa-Aitasta valmistuu dokumenttielokuva

Ylistarolaisen Halpa-Aitan tarinasta on valmistumassa dokumentti. Anssi Luoman käsikirjoittaman ja ohjaaman, noin 45-minuuttisen dokumentin ensi-ilta on Filmiä ja valoa -festivaalilla ensi kuussa.

Ylistaron Filmiä ja valoa -festivaalin ensi-iltadokumentit nostavat esiin vahvat paikalliset aiheet: jussipaidan, maaseudun yrittäjyyden ja maailmankuulun eteläpohjalaisen urkutaiteilijan traagisesti päättyneen elämän.

Pohjanmaan univormussa kysytään, miten jussipaita syntyi ja mikä on perinteisen kuosin merkitys nykyään. Musiikillinen lyhytdokumentti Markku Ketola tekee kunniaa ylistarolaisen urkutaiteilijan Markku Ketolan elämälle. Ylistaron Halpa-Aitta kertoo 48 vuotta toimineen Halpa-Aitan ja sen perustajan Sinikka Hautamäen tarinan.

– Halpa-Aitalla on ollut vuosikymmenten varrella niin paljon asiakkaita, että melkein kaikilla on jokin mielikuva Sinikasta ja hänen kaupastaan, Anssi Luoma sanoo.

Dokumentissa kuullaan Sinikka Hautamäen ja kaupasta nykyään vastaavan Jaana Hautamäen lisäksi muun muassa kaupan entisiä ja nykyisiä myyjiä sekä asiakkaita.

Lue aiheesta lisää torstain lehdestä!

Kommentoi