Eparin logo

Keskustorin paviljongille väliaikainen korvaaja – Tapahtumia on jouduttu siirtämään sisätiloihin

Väliaikaisen lavan ensimmäisiä esiintyjiä olivat Hyllykaĺion musiikkipainotteisen luokan oppilaat, jotka lauloivat Suvivirsi soi -tapahtumassa.
Väliaikaisen lavan ensimmäisiä esiintyjiä olivat Hyllykaĺion musiikkipainotteisen luokan oppilaat, jotka lauloivat Suvivirsi soi -tapahtumassa.
Kuva: Ilmari Ylä-Autio

Toripaviljongin valmistumisen viivästyminen aiheuttaa väliaikaisjärjestelyitä Seinäjoen Keskustorilla. Paviljongin pitäisi olla jo valmis, mutta ongelmien takia avajaisia joudutaan siirtämään elokuulle.

Keskustorille on kesäksi suunniteltu monenmoista ohjelmaa. Siksi Seinäjoen kaupunki on hankkinut torille väliaikaisen lavan.

– Tapahtumajärjestäjät ovat tehneet suunnitelmat sen tiedon varassa, että paviljonki olisi valmis. Tämän takia kaupunki vuokrasi lavan kesän ajaksi. Toritapahtumat ovat kaikille avoimia, joten ratkaisusta hyötyvät niin tapahtumajärjestäjät kuin kaupunkilaisetkin, selvittää kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa.

”Hyvä, ei täydellinen”

Väliaikainen esiintymislava on sijoitettu ravintola Vinolan edustalle. Lava saattaa vaikuttaa torilla jo olevien myyntikojujen sijoitteluun.

Keskustakehittäjä Niina Koskipalo Into Seinäjoesta kertoo, että torikahviloista pyritään saamaan mahdollisimman hyvä näkyvyys väliaikaiselle lavalle.

– Tori on hieman haastava, kun alueen molemmin puolin kulkee neljän metrin pelastustiet. Niille ei saa asettaa kiinteää rakennetta. Löydämme varmasti toimivan ratkaisun toriyrittäjien kanssa.

Väliaikaisen lavan korkkasi viime viikolla järjestetty Suvivirsi soi -tapahtuma.

– Lava ei ole täydellinen, mutta tarkoitus olikin etsiä täydellisen sijaan toimivaa ratkaisua, kertoo torituottaja Lotta Saarteinen.

Projektiasiantuntija Toni Aurell Seinäjoen kaupungilta kertoo, että lavalle on suunnitteilla siirrettävä katos.

– Sitä käytettäisiin tarpeen tullen. Pysyvää katosta ei ole tulossa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

”Suomen surkein lava”

Väliaikaisen lavan ensimmäinen tapahtuma pidettiin viikko sitten, kun Suvivirsi soi -tapahtuma järjestettiin keskiviikkona. Järjestelyissä mukana ollut Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio on kaikkea muuta kuin tyytyväinen väliaikaiseen lavaratkaisuun.

– Kyllä se on varmasti surkein, mitä Suomesta löytyy, Ylä-Autio tuhahtaa.

Missä on vika?

– Lavalla ei ole kattoa eikä seiniä. Siellä ollaan täysin sään arvoilla. Nuotit lentelevät ja tuuli haittaa esiintymistä. Orkesterit eivät ole valmiita tuomaan soittimiaan mahdollisen sateen armoille. Kuka vahingot korvaisi? Lava on myös melko pieni orkesterille.

Yksi puute on se, ettei lavan tuntumassa ole pukeutumispaikkaa eikä esiintyjille odottelutilaa. Äänentoiston puuttuminen aiheuttaa myös ongelmia.

– Äänentoisto on tapahtuman järjestäjän vastuulla ja maksettavana. Yksityiseltä yrittäjältä ostettu palvelu maksaa nelisensataa euroa. Se on yhdistyksille paljon. Monessa kaupungissa kaupunki huolehtii ja maksaa äänentoiston, Ylä-Autio selvittää.

Puutteiden takia Suomalaisen tangon Satumaa on joutunut siirtämään torilta kaksi tapahtumaa sisätiloihin: 7. heinäkuuta pidettävä lasten ja nuorten tangofinaali pidetään kaupungintalolla. Seuraavana päivänä oleva tangoseniori-kilpailu käydään Nuorisotalolla.

Ylä-Autio on tilanteesta harmissaan. Suvivirsi soi -tapahtuma kesäsi torille tuhat laulajaa. Tangomarkkinoiden aikana olevat finaalit olisivat Ylä-Aution arvelujen mukaan saaneet vielä isomman yleisön.

– Tapahtumat olisivat tuoneet torille mukavaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Finaalit oli kuitenkin pakko siirtää, sillä avolavalla ei voi sateella esiintyä. Hellekään ei tosin ole esiintyjille hyvä vaihtoehto.

Seinäjoen Tangomarkkinat alkaa keskiviikkona 6. heinäkuuta. Tapahtuma päättyy 10. heinäkuuta.

Ohjelmaa koko kesäksi

Keskustorille pyritään saamaan ohjelmaa koko kesäksi.

Kultuurityöpaja Preppaamo toteuttaa torilla kesän aikana viime kesän malliin viikoittain Toritorstai-tapahtumia vaihtuvin teemoin.

23.6. Toritorstai: Juhannustanssit

30.6. Toritorstai: Provinssi

5.7. Satumaa-päivä

6.-10.7. Tangotori

7.7. Toritorstai: Tangopäivä

14.7. Toritorstai: Lasten päivä

15.-17.7. Kuukausimarkkinat

29.7. Kesäolkkari

Toritorstait jatkuvat 25.8. asti.

Preppaamo toteuttaa toripaviljongin avajaiset elokuussa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje