Kolumni: Kylpylä kylälle?

  • Epari
Jaa artikkeli

Erilaisissa keskusteluissa on entistä useammin noussut esille Petri Pihlajaniemen ehdotus kylpylän perustamisesta vanhojen veturitallien yhteyteen. Miettikää! Kylpylä keskellä kylää! Kellään muulla kylällä ei sellaista muuten olisikaan!

Voisiko Seinäjoki taas olla suunnnannäyttäjä ja olla tässäkin ensimmäinen? Ideaa kun vähän pyörittelee, niin väkisinkin tulee tehneeksi pari havaintoa. Sijainti, sijainti ja sijainti. Rautatieyhteys tunnissa Tampereelle, bussiyhteydet takapihalla ja hotelleja ympärillä.

Unohtamatta kaupungin asukkaita – liikennenyhteydet joka suunnasta kunnossa. Mikä voisi mennä pieleen?

Historia osoittaa, että kylpyläbisnes ei ole ollut helppoa ja operaattorit ovat vaihtuneet milloin missäkin. Puhtaus, palvelut ja energia eivät ole ilmaisia.

Silti tähän on helppo uskoa. Miten tämä äärimmäisen loistava idea voitaisiin toteuttaa? Yhteistyöllä! Tiedossa on, että pöydässä istuu toisella puolella yhteistyökykyinen innovaattori, joka on omalla toiminnallaan osoittanut että vanhasta saa luotua uutta menestyksekkäästi. Kaupunki voi omalla panoksellaan hanketta edistää ja luulenpa, että sijoitushalukkuutta kylästä voisi löytyä muutenkin. Nyt vaan pitää juosta hommat kasaan.

Haastankin Pihlajaniemen joukkioineen kutsumaan joukot kasaan ja katsomaan ensimmäisen kummun yli ja visioida miltä Seinäjoen uusi keskusta täydennettynä kylpyläpalveluilla näyttää 2025!

Ossi Viljanen

Seinäjoen yrittäjät, pj

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje