Lukijoilta: Kessula täyttää 60 vuotta – päättäjiltä toivotaan nyt lahjaa

  • Epari
Jaa artikkeli

Kiitämme lautakunnan jäseniä kaukonäköisyydestä. Kessulassa, Kuorasjärven rannalla, leireilee kesän aikana yli 400 paikallista lasta ja nuorta. Syrjäytymisen ja eriarvoisuuden vähentäminen ovat kesäsiirtolatoiminnan keskeisiä arvoja. Toimintaa pyörittää kesäisin alan opiskelijoista koostuva kesätyöntekijöiden joukko. Toiminta on kehittynyt vuosi vuodelta, mutta tilat alkavat olla perusteellisen kunnostuksen tarpeessa. Juhlavuoden lähestyessä haluamme herätellä kaupungin päättäjiä tarttumaan tilanteeseen ennen kuin on liian myöhäistä.

Miltä kuulostaisi: Kessulan uusi asuntola - Koko kaupungin syntymäpäivälahja 60-vuotiaalle?

Panostaminen lapsiin ja lapsiperheisiin maksaa aina itsensä takaisin. THL:n mukaan yhden nuoren syrjäytyminen maksaa yhteiskunnalle jopa 400 000 euroa, joten sijoittaminen kesäsiirtolatoimintaan on erittäin perusteltua.

Ajanmukaiset tilat mahdollistaisivat Kessulan ympärivuotisen käytön, jolloin esimerkiksi kaupungin nuorisotoimi sekä lastensuojelu voisivat järjestää omaa toimintaansa myös kaupungin ulkopuolella. Myös yksityishenkilöillä ja yhdistyksillä olisi mahdollisuus vuokrata tiloja.

Joka kesä tapaamme vanhempia, jotka ovat itse olleet aikanaan leiriläisinä ja hyvien leirimuistojen siivittäminä nyt tuovat omaa jälkikasvuaan leireilemään. Haluamme turvata tämän ylisukupolvisen kokemuksen jatkumisen. Jotain tarttis teherä!

Okko Saarinen, Elli Jutila, Juulia Heinämäki, Mikko Kahila

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje