Eparin logo

Rahapula karsii lasten harrastuksia – Katso olisiko sinulla mahdollisuus saada osa 40 000 euron lahjoituspotista

Frisbeegolf on edullinen koko perheen harrastus.   
Frisbeegolf on edullinen koko perheen harrastus.  
Kuva: Arkistokuva/Jouko Hanninen

Etelä-Pohjanmaalla ollaan valmiita maksamaan lasten ja nuorten harrastuksista keskimääräistä vähemmän. Koko maassa kohtuullisena harrastushintana pidetään 116 euroa kuukaudessa, mutta Etelä-Pohjanmaan alueella summa on 86 euroa.

Kolmannes eteläpohjalaisista on huolissaan siitä, että lasten tai nuorten harrastukset ovat liian kalliita eikä niihin ole varaa. Neljännes asukkaista on joutunut tai on varautunut karsimaan harrastuksista hintojen nousun takia. Melkein kolmannes eteläpohjalaisista uskoo lasten ja nuorten harrastuskulujen nousevan edelleen.

Luvut selviävät LähiTapiolan tänä vuonna teettämästä Arjen katsaus -kyselytutkimuksesta.

– Seuratoiminnan kehittäminen ja yhä ammattimaisempi ote valmennukseen vaativat palkattua työvoimaa perinteisen talkoolla tehtävän seuratyön rinnalle. Tämä maksaa, pohtii LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan kumppanuuspäällikkö Teemu Virtanen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Teemu Virtanen tietää, miten tärkeitä harrastukset lapsille ovat.

Vaihtoehtoja on

Arjen katsaus -kyselyssä Seinäjoen alue saa kehuja monipuolisista harrastusmahdollisuuksistaan. Neljännes vastaajista kuitenkin sanoo, ettei lähiseudulla ole tarjolla lapsen tai nuoren toivomaa harrastusta.

– Pienemmillä paikkakunnilla ei välttämättä ole lapselle mieluista harrastusta tarjolla, vaikka maakunnassa on tehty paljon harrastusmahdollisuuksien kehittämiseksi. Teemme yhteistyötä monien eri seurojen kanssa, kertoo Virtanen.

Virtanen on huolissaan muutamasta muustakin tutkimuksessa esiin nousseesta asiasta.

– Enemmän kuin joka neljäs lapsi tai nuori ei ole kiinnostunut harrastuksista tai jaksa harrastaa. Joka kuudes on kohdannut kiusaamista tai muita sosiaalisia ongelmia harrastuksessa. Lähes joka neljäs kokee, että lapseen tai nuoreen kohdistetaan liian suuria odotuksia harrastuksessa, Virtanen listaa.

Virtasen toivoo asioihin parannusta, koska harrastuksilla on positiivisia vaikutuksia lasten ja nuorten kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin.

– Harrastuksissa opitaan sosiaalista käyttäytymistä, solmitaan kaverisuhteita ja kartutetaan uusia taitoja. Liikuntaharrastuksilla on myös tärkeä fyysistä hyvinvointia lisäävä merkitys.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaossa nyt 40 000 euroa

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa tukee 40 000 eurolla lasten ja nuorten harrastustoimintaa tänä vuonna.

Eteläpohjalaiset seurat ja yhdistykset voivat jättää hakemuksensa yrityksen verkkosivuilla.

Tuen saajat valitaan hakemusten perusteella neljä kertaa vuodessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje