Kristian Kuusela toi jääkiekon MM-huuman Seinäjoelle – Ura alkoi avojäällä Hyllykalliolla

Kristian Kuusela fiilisteli MM-kultamitalia pukuhuoneessa finaaliottelun jälkeen. Kuva Lehtikuva/Jussii Nukari
  • Epari
Jaa artikkeli

Seinäjoki saa ottaa kaiken irti jääkiekon maailmanmestaruudesta, sillä joukkueessa pelannut Kristian Kuusela on kotoisin avaruuden pääkaupungista. 36-vuotias Kuusela on Leijonien MM-joukkueen vanhin pelaaja. Hän on myös Leijonien kaikkien aikojen iäkkäin MM-kisadebytantti.

Maailmanmestari pelasi isänsä Martti Kuuselan valmennuksessa Seinäjoen S-Kiekossa 14-vuotiaaksi saakka, jolloin tie vei lupaavan C-juniorin Tampereelle ja Tapparaan. Kuuselan taival jääkiekkomaailman huipulle alkoi Seinäjoelta 4-vuotiaana kiekkokoululaisena. Ensimmäinen peli oli Hyllykallion kaukalossa avojäällä nurmolaisten yhdistelmäjoukkuetta vastaan.

Isä luonnehtii poikaansa helpoksi valmennettavaksi.

– Tietokoneelta harjoituksiin houkuttelu ei tuottanut vaikeuksia. Välillä on mietityttänyt, tuliko omalta pojaltaan vaadittua vähän liikaakin. Joka tapauksessa vähällä ei päästetty, ja asia on tullut joskus miesten kesken puhtaaksi puhuttuakin.

Isän lisäksi Kristian Kuuselalla on ollut monta muutakin valmentajaa. Yksi heistä on Keijo Korpiniemi.

– Kristian oli tosi kunnianhimoinen. Asenne peliä kohtaan oli timanttinen. Kristian harjoitteli vapaa-aikanaan maalintekoa ja laukauksia. Hän erottui joukosta jo hyvin nuorena intohimoisena maalintekijänä, joka kamppaili kiihkolla kiekosta maalin edessä, Korpiniemi muistelee S-Kiekon aikaisia pelejä sekä harjoituksia.

Maailmanmestari asuu nykyään Tampereella. Hänellä on vaimo ja kaksi lasta.

Kristian Kuusela saapuu pelaamaan lapsuutensa kotikaukaloon 27. heinäkuuta, jolloin Joupiskalla pelataan hyväntekeväisyysottelu keskussairaalan lastenosaston hyväksi. Ottelu alkaa kello 17.

Teksti:

Heikki Peltokangas

Lue koko juttu Eparista 28.5.2019.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje