Katso video! Vaasalaisbändi muovasi oman hengästyttävän rajun Cha cha cha -version

Vaasa Palaa -yhtye soittaa laulajansa Joni Salomaan mukaan  kevytmetallia.
Vaasa Palaa -yhtye soittaa laulajansa Joni Salomaan mukaan kevytmetallia.
Kuva: Jenna Järvi

Joni Salomaa Vaasasta bändeineen on tehnyt metalliversion Suomen euroviisuedustajaksi valitusta Käärijän Cha cha chasta.

Vaasa Palaa -yhtye soittaa laulaja Salomaan mukaan eräänlaista kevytheviä.

– Yhdistellään suomirokin tekstiä vähän raskaampaan osastoon. Ollaan vähän niin kuin ihmisten traumojen soundtrack. Biisimme kertovat maailman onnellisimman kansan elämän kipukohdista. Elämä voi olla aivan perseestä, mutta kaikesta selviää ja kaikissa teksteissämme on toivon sävy, Salomaa painottaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Salomaa innostui Käärijän kappaleesta kuultuaan sen ensimmäisen kerran jo ennen UMK-finaalia.

– Ajattelin, että mikä hiton biisi tämä on! Heviä, poppia vai rappiä? Tajusin, että biisi on lähellä sitä musiikkia, mitä mekin yritämme tehdä. Ennakkoluulotonta menoa.

Vaasa Palaa tekikin ennen UMK-finaalia kappaleesta oman lyhyen versionsa ja jakoi sen someen toivottaen Käärijälle tsemppiä finaaliin.

– Sieltä tuli sitten heti kommentteja, että miksette tee kokonaista versiota. Teimme päätöksen, että jos Käärijä voittaa, niin teemme kokonaisen version ja niin siinä sitten kävi. Ollaan tehty ennenkin covereita, esimerkiksi Antti Tuiskun Mä hiihdän -kappaleesta.

Salomaa toivoo, että heidän versionsa Suomen euroviisusta saisi suosiota eli keräisi youtubessa katsojia.

– Näitä covereita on tosi kiva tehdä. Jos tulee huomiota, niin katsojat saattavat tutustua musiikkiimme laajemminkin, mikä olisi hieno juttu.

Vaasa Palaa -yhtyeessä soittavat laulaja Salomaan lisäksi Akseli Kangas (kitara), Samuli Kaakinen (kitara), Aapo Timonen (basso) ja Teemu Koski (rummut).

Aiemmin seinäjokelainen Mikko Voutilaisen yhtye Voutsa on julkaissut YouTube-kanavallaan metalliversion Suomen euroviisukappaleesta. Voutsa tekee tunnetuista suomalaisista kappaleista metalliversioita Youtube-kanavalleen.

Suomi kilpailee tänä vuonna Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa Liverpoolissa Englannissa 9. toukokuuta. Käärijä esiintyy ensimmäisen semifinaalin toisella puoliskolla. Samassa semifinaalissa Suomen kanssa kilpailee muun muassa Ruotsi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje