Kirja-alan edistämispalkinto virtuaaliselle LANU!-kirjallisuusfestivaalille – "Festivaali on uudenlainen, oivaltava ja monipuolinen"

Kirja-alan edistämispalkinto on myönnetty lasten, nuorten ja nuorten aikuisten virtuaaliselle LANU!-kirjallisuusfestivaalille.

Palkintotiedotteen mukaan LANU! on maksutta järjestettävä festivaali Youtubessa ja Instagramissa ja festivaali tukee kirja-alaa sekä lasten ja nuorten kiinnostusta lukemiseen. Festivaalia järjestää LANU ry, ja se järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Ensimmäinen festivaali järjestettiin koronakeväänä 2020.

–  Festivaali on uudenlainen, oivaltava ja monipuolinen, palkintotiedotteessa sanotaan.

Palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa

Kirja-alan edistämispalkinto on arvoltaan 15  000 euroa, ja se jaetaan torstaina Helsingin kirjamessuilla ensimmäistä kertaa.

Palkinnon tarkoituksena on palkita tai avustaa kustannus- ja kirja-alan innovaatioita. Kirja-alan edistämispalkinnon saajan valitsi raati, johon kuului Media-alan tutkimussäätiön johtaja Noora Alanne, Parnasso-lehden vastaava tuottaja Karo Hämäläinen, Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson, Suomen Kustannusyhdistyksen johtaja Sakari Laiho, Helsingin Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila ja kirjastoalan ammattilainen ja lukuaktivisti Henriika Tulivirta.

Palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje