Missä hän on nyt: Kesän 2004 paljastus teki Marika Fingerroosista Suomen ensimmäisen salarakkaan – Nyt hän kertoo, miltä kohu tuntui

Olen enemmän erakko kuin sosiaalinen. Jos pitäisi valita, asuako vilkkaassa kaupungissa vai yksin saaressa, kyllä minä sen saaren valitsisin, Marika Fingerroos sanoo.
Olen enemmän erakko kuin sosiaalinen. Jos pitäisi valita, asuako vilkkaassa kaupungissa vai yksin saaressa, kyllä minä sen saaren valitsisin, Marika Fingerroos sanoo.
Kuva: Jarno Pellinen
Jaa artikkeli

Kesällä 2004 vettä tuli lotisten koko Suomessa. Marika Fingerroosille 18 vuoden takaisesta sadekesästä tuli kuitenkin varsin helteinen, henkisessä mielessä. Hän tapaili tuolloin salaa Vesa Keskistä.

Salasuhteesta tuli julkinen, kun Seiskan paparazzi käräytti heidät. Skandaali oli valmis ja pian koko Suomi tiesi, kuka oli Marika Fingerroos. Samalla suomen kieleen keksittiin uusi sana, salarakas.

Niitäkin oli, jotka epäilivät koko kohua suunnitelluksi julkisuustempuksi. Sitä se ei todellakaan ollut, vaan täysi vahinko, Fingerroos painottaa.

– Vesa oli tuohon aikaan suhteessa ja niin olin tahollani minäkin. Yritimme pitää suhteemme niin salassa kuin suinkin. Tarkoitus ei ollut loukata ketään.

Valtaviin mittoihin paisunut kohu hämmensi ja ahdisti Fingerroosia. Hän lähti mediamylläkkää pakoon ulkomaanlomalle, mutta sinnekin lensi kuvaaja perässä.

– Ja kun tulin takaisin, lentokentällä oli toimittajia vastassa. Se oli hämmentävää. Olin kuitenkin aika nuori silloin, 24-vuotias, hän muistelee.

Liepeillä pyöri jos jonkinlaista hännystelijää ja moni ilmaisi halunsa auttaa mediasuhteiden hoidossa.

– Mutta enhän mä tiennyt, mitkä tarkoitusperät kenelläkin oli. Ei siinä voinut luottaa oikein kehenkään.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vetäydy tai hyödynnä, kehotti manageri

Sitten tuttava suositteli Fingerroosille esimerkiksi Linda Lampeniusta manageroinutta Wille Wileniusta.

– Willestä heti huomasin, että hän halusi oikeasti auttaa.

Wilenius esitteli Fingerroosille kaksi vaihtoehtoa. Tämä voisi joko jatkaa tietyn ajan julkisuudessa ja hyödyntää sitä erilaisissa työkuvioissa tai sitten väistyä valokeilasta heti ja kokonaan.

– Mulle oli tullut siinä vaiheessa jo lokaa niskaan niin paljon, että päätin jatkaa. Ajattelin, että saan samalla oikaistua niitä vääriä käsityksiä minusta.

Vahinkojulkisuuden aika vaihtui harkitun julkisuuden ajaksi. Fingerroosia nähtiin usein lehtien palstoilla, tuli työtilaisuuksia ja kiinnostavia kontakteja.

Fingerroos päätyi jopa levylaulajaksi toisen salarakkaan, Martina Aitolehden kanssa. Duon albumi Salarakkaat ilmestyi kesällä 2005. Muisto tästä naurattaa Fingerroosia.

– Eihän meistä kumpikaan osannut sen kummemmin laulaa.

2007 Fingerroosista ilmestyi kalenteri, jonka julkistamistilaisuus pidettiin Keskisen kaupassa. Pohjalaisen haastattelussa Fingerroos ja Keskinen kertoivat olevansa kohun haihduttua sopuväleissä, kaunaa ei kannettu puolin eikä toisin.

Tilanne on pysynyt samana myöhemminkin.

– Emme pidä sen kummemmin yhteyttä, mutta välit ovat ihan ok, Fingerroos kuvailee.

Kesällä 2005 kiersi Marika Fingerroosin ja Martina Aitolehden Salarakkaat -duo keikkalavoja.  Tässä esiinnytään Seinäjoella Bilepuistossa.  Arkistokuva
Kesällä 2005 kiersi Marika Fingerroosin ja Martina Aitolehden Salarakkaat -duo keikkalavoja. Tässä esiinnytään Seinäjoella Bilepuistossa. Arkistokuva
Jenni Laurila
Kolme vuotta kohusuhteen  jälkeen Marika Fingerroos ja Vesa Keskinen poseerasivat hyväntuulisina Fingerroosin kalenterin julkistustilaisuudessa.  Arkistokuva
Kolme vuotta kohusuhteen jälkeen Marika Fingerroos ja Vesa Keskinen poseerasivat hyväntuulisina Fingerroosin kalenterin julkistustilaisuudessa. Arkistokuva
Tarja Riihimäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Heppahommissa unohtuu muu

Sitten elämä alkoi täyttyä muista asioista. Fingerroos tapasi ensimmäisen aviomiehensä ja pari alkoi rakentaa omakotitaloa Mustasaareen Singsbyhyn. 2009 syntyi poika Tito.

2014 pari erosi ja Fingerroos muutti Seinäjoelle.

Myöhemmin samana vuonna hän tapasi nykyisen aviomiehensä ja 2016 perheeseen syntyi Max-poika.

Avioituessaan toisen kerran Fingerroos otti juristi-aviomiehensä sukunimen Tupila. Työyhteyksissä hän käyttää kuitenkin yhä Fingerroosia.

Perhe asuu Singsbyn omakotitalossa ja tiluksilla on myös Fingerroosin hevostalli.

Hän kertoo aloittaneensa ratsastuksen 7-vuotiaana ja saaneensa ensimmäisen oman hevosen 12-vuotiaana. Hevosetonta elämää on hänen vaikea edes kuvitella.

– Kaikki muu unohtuu tallihommissa. Hevonenhan aistii kaiken yhdeksän kertaa vahvemmin kuin ihminen. Jos ratsastaessa miettii muuta, aika nopeasti saa maistaa hiekkaa, hän hymyilee.

Fingerroos viihtyy hyvin Pohjanmaalla ja maaseutumiljöössä. Hän ei ole koskaan edes haaveillut Helsinkiin muutosta.

– Mikään ei ole minusta mukavampaa kuin saada olla kotona rauhassa omien ajatustensa kanssa. Maaseudulla asuminen oli ihan pelastus silloin kovien julkisuusvuosien aikanakin. Helsinkiin pääsee kyllä käymään junalla tai lentokoneella.

 2002 Marika Fingerroos valittiin kilpailemaan Vuoden Nainen -tittelistä. Pohjalaisen haastattelussa hän kertoi hakevansa kauneuskisoista PR-töitä.  Arkistokuva
2002 Marika Fingerroos valittiin kilpailemaan Vuoden Nainen -tittelistä. Pohjalaisen haastattelussa hän kertoi hakevansa kauneuskisoista PR-töitä. Arkistokuva
Mika Putro

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hevoset ovat kuuluneet Marika Fingerroosin elämään pikkutytöstä alkaen. Tässä hän on kotitallissa vuonna 2011  Rate-ruunan kanssa. Arkistokuva
Hevoset ovat kuuluneet Marika Fingerroosin elämään pikkutytöstä alkaen. Tässä hän on kotitallissa vuonna 2011 Rate-ruunan kanssa. Arkistokuva
Johannes Tervo

Koti-Marika ja julkkis-Marika erikseen

Vaikka Marika Fingerroosista tuli julkkis kohun siivittämänä, hän ei harmittele eikä kadu menneitä.

– Elämässä pitää minusta katsoa eteen- eikä taaksepäin. Jossittelu ei auta mitään. Pitää uskaltaa elää, mennä ja tehdä eikä joutua harmittelemaan sitä että ei ole elänyt.

Fingerroosin suhde julkisuuteen on mutkaton ja määrätietoinen.

Koti-Marikan ja julkkis-Marikan hän on pitänyt alusta asti visusti erillään.

– Ymmärsin jo silloin ihan alussa, että jos annan julkisuuteen itsestäni kaiken, minut revitään rikki. Ei ole olemassa ihmistä, joka sen oikeasti kestää, ja niitä surullisia tarinoita on paljon.

Mallin töistä haaveilevaa 13-vuotiasta poikaansa äiti toistaiseksi toppuuttelee.

– En päästä häntä niihin hommiin vielä. Noin nuori ei vielä ymmärrä, mitä julkisuudessa oleminen on, eikä sitä ymmärrä moni vanhempikaan.

Fingerroos iloitsee siitä, että saa kasvattaa poikansa rauhallisessa ympäristössä, jossa saa vapaasti temmeltää ja sotkea vaatteensa.

Julkisuuden takia olen joutunut kovettamaan pintaani jonkin verran. Kaikkia sanomisia ja juttuja ei voi ottaa itseensä, Marika Fingerroos miettii.
Julkisuuden takia olen joutunut kovettamaan pintaani jonkin verran. Kaikkia sanomisia ja juttuja ei voi ottaa itseensä, Marika Fingerroos miettii.
Jarno Pellinen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ei peitettävää

Tällä hetkellä Marika Fingerroosin elämä tahdittavat perhe, hevoset ja yrittäjyys. Hän kertoo perustaneensa nelisen kuukautta sitten kolmen liikekumppanin kanssa seksivälinekaupan nettiin.

– Tätä olimme jo pidempään miettineet ja nyt päätimme uskaltaa. Rauhassa etenemme bisneksen kanssa, kiire ei ole.

Hän suunnittelee myös jatkavansa agrologian opintojaan. Taskussa on myös hevoshierojan ja lähihoitajan tutkinnot.

Kertoisitko loppuun vielä jotain, jota emme sinusta tiedä?

– Nyt kun kaikilla on tatuointeja, saattaa tulla yllätyksensä että minulla ei ole yhtään. Kuvauksissakin usein sanotaan että peitetään ensin tatuoinnit, mutta ei minulla ole mitään peitettävää.

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje