Pohjalaisteatterit peruvat näytöksiään – "Todella surkeaa"

Uudet rajoitukset iskevät Vaasassa muun muassa Katri Helena -musikaalin esityksiin.
Uudet rajoitukset iskevät Vaasassa muun muassa Katri Helena -musikaalin esityksiin.
Kuva: Linus Lindholm
  • Anne Puumala

Vaasan kaupunginteatteri, Wasa teater ja Seinäjoen kaupunginteatteri peruvat esityksensä 20. tammikuuta saakka.

Taustalla on valtioneuvoston päätös hyllyttää koronapassi 30.12.–20.1. väliseksi ajaksi.

Vaasan kaupunginteatterissa päätös iskee etenkin Così fan tutte -oopperaan, jonka oli tarkoitus olla ensi-illassa 14. tammikuuta. Così fan tutten näytöksistä peruuntuu yli puolet, yhteensä seitsemän. Viimeinen esitys on näillä näkymin 12. helmikuuta. Teatteri tiedottaa aiheesta myöhemmin tarkemmin.

Erik Söderblomin ohjaamaan oopperaan on kiinnitetty muun muassa Waltteri Torikka ja kapellimestarit Ville Matvejeff ja Tatu Erkkilä.

Vaasan kaupunginteatterissa peruuntuu lisäksi Katri Helenan ja Korjaamon esityksiä.

– Tuntuu uskomattomalta, että olemme taas tämän saman tilanteen äärellä. Todella surkeaa, mutta kun terveys on kyseessä, jää teatteri toiseksi, Vaasan kaupunginteatterin johtaja Seppo Välinen sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Wasa teaterin kalenterista joudutaan pyyhkimään pois kolmetoista esitystä. Ne koskevat Botnia Paradisea ja vierailuesitys OASia.

– Olemme todella surullisia tämän vuoksi, sillä meillä oli täyteen varattuja näytöksiä eikä teatterissa ole syksyn aikana todettu yhtään koronaviruksen leviämistapausta. Toivottavasti pääsemme pian jatkamaan näytöksiä ja koronapassi saadaan takaisin, Wasa teaterin johtaja Ann-Luise Bertell toteaa tiedotteessa.

Seinäjoen kaupunginteatteri hyllyttää 20. tammikuuta saakka Tämä on ryöstö! ja Hiidenloukku -näytelmät. Ensi-iltoja valtioneuvoston tuorein päätös ei siirrä. Seuraava ensi-ilta on 27. tammikuuta, jolloin ohjelmistoon tulee Poika-näytelmä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli