Seinäjoelle luvassa vilkas keikkasyksy – Yksi artisti myi hetkessä lähes loppuun

Klubikausi alkaa tällä viikolla. Rytmikorjaamon alkusyksyn kalenterissa on muun muassa ensi viikolla esiintyvä Bonnie Tyler.
Klubikausi alkaa tällä viikolla. Rytmikorjaamon alkusyksyn kalenterissa on muun muassa ensi viikolla esiintyvä Bonnie Tyler.
Kuva: Jouko Hänninen

Seinäjoella on luvassa vilkas keikkasyksy. Rytmikorjaamo on julkistanut noin neljäkymmentä keikkaa ja kymmenkunta on vielä julkistamatta.

Selmu ry:n toiminnanjohtajan Marko Kivelän mukaan keikkojen lukumäärällä mitattuna ollaan viimein palaamassa koronapandemiaa edeltäneelle tasolle. Myös yleisö on löytänyt takaisin klubeille.

– Elpymisen merkit olivat nähtävissä jo viime keväänä. Rajoitusten vuoksi Rytmikorjaamo pääsi aloittamaan kauden vasta maaliskuun puolivälissä, mutta olosuhteisiin nähden kevät oli hyvä. Kaksi ja puoli kuukautta mentiin ilman keikkoja ja useita jouduttiin siirtämään sairastumisten vuoksi.

Kivelä sanoo odotusten olevan kovat tulevalle syksylle.

– Tulossa on iso määrä isoja tapahtumia.

Klubikausi käyntiin

Rytmikorjaamon syyskausi alkaa tulevana lauantaina 20. elokuuta, kun lavalle nousee Shiraz Lane. Elokuun kattaukseen lukeutuu myös muun muassa Poets of the Fall.

Ensi viikolla kalenterissa on klubin syksyn ensimmäinen kansainvälinen artisti Bonnie Tyler, jonka keikka on siirtynyt jo pariin otteeseen.

Marko Kivelä listaa Rytmikorjaamon syksyn odotetuimpiin nimiin joulukuussa esiintyvät Antti Tuiskun ja Juha Tapion sekä muun muassa Apulannan, joka nousee klubin lavalle lokakuussa.

– Nämä keikat myyvät todennäköisesti loppuun. Esimerkiksi Antti Tuiskun keikalle ei ole jäljellä enää kuin joitain lippuja.

Muita syksyn nimiä ovat esimerkiksi Kolmas Nainen (28.10. ) , Irina (16.9. ) ja Erika Vikman (3.12. ). Sunrise Avenuen keulahahmona tutuksi tullut, debyyttialbuminsa syyskuussa julkaiseva Samu Haber nähdään soolouransa ensimmäisellä kiertueella. Levynjulkaisukiertue pysähtyy Rytmikorjaamolle 15. lokakuuta.

Seinäjoen Viihdeareenalla on syksyllä ainakin yksi kevyen musiikin konsertti, Rock Theatre plays Genesis.

Metalliyleisölle täkyjä

Seinäjoen tuleva keikkasyksy maistunee myös pohjalaisille raskaan musiikin ystäville.

Puolalainen death metal -pioneeri Vader esiintyy Rytmikorjaamolla 6. syyskuuta. Bändin ensimmäisen albumin julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta.

Ruotsalainen metalcore/pop metal -suuruus Dead By April esiintyy ensi kertaa Seinäjoella 6. lokakuuta lämmittelijänään Ember Falls. The Gatheringin vokalistina tunnettu, soolouraa tekevä Anneke Van Giersbergen nähdään klubilla 19. lokakuuta. Hollantilainen laulaja tekee Suomessa kolmen akustisen keikan kiertueen.

Muita syksyn raskaan musiikin nimiä ovat muun muassa The 69 Eyes (3.9.), Apocalyptica (18.11.) ja Stratovarius (19.11.), Kotiteollisuus (1.10) sekä Huora ja Lähiöbotox (30.9.)

Korona katkaisi vauhdin

Elävällä musiikilla porskutti kovaa ennen koronapandemiaa. Pandemia taittoi nousukiidolta niskat.

Marko Kivelä kertoo pandemiaa edeltäneen vuoden 2019 olleen kaikilla mittareilla mitattuna Rytmikorjaamon historian paras.

– Tasainen nousu alkoi 2014 ja huipentui vuoteen 2019. Uskon, että nousu olisi jatkunut vielä jonkin aikaa. Mutta kaikkihan tietävät, mitä keväällä 2020 tapahtui.

Koronan on povattu nostavan taas syksyllä päätään. Mitä tuumii Kivelä?

– Järjestämme keikat mahdollisimman turvallisesti ja seuraamme tilannetta. En usko, että rajoituksia tulee enää.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vaasassa tavanomaista hiljaisempaa

Vaasassa on luvassa tavanomaista niukempi keikkasyksy Ws Arenan lopetettua. WS Arena etsii yhä uusia tiloja eikä vakituista keikkapaikkaa ole, joten menoa ja meininkiä on tavallista rajatummin.

Volume järjestää tulevana syksynä Leipätehtaalla kaksi keikkaa. Rewell Nightsista kerrotaan, että kalenterissa on syksylle ainakin kaksi keikkaa. Esiintyjät julkistetaan myöhemmin.

Ritzissä on kuitenkin lähes joka viikonloppu nähtävää ja kuultavaa. Syyskuussa musiikkivalikoimasta löytyvät Breaks at Dawn (2.9.), Mikko Alatalon juhlakonsertti (16.9.), Arttu Wiskari (22.9.) sekä Suomeen ensikertaa tuleva ruotsalainen progeyhtye Nynningen (23.9.).

Lokakuussa Ritzin lavalle nousevat Pate Mustajärvi (1.10.), Elonkerjuu lämppärinään vaasalainen rock-yhtye Tulenkulkijat (14.10.), Mia Hafrén (15.10.) ja suomalaisen popmusiikin ikoni Scandinavian Music Group (28.10.).

Leipätehtaalla kansaa ilostuttaa Volumen järjestämä Musta messu, jossa esiintyvät Horna, Coraxul ja Mimorium.

Marraskuussa Ritzin ohjelmistossa ovat suomipopin uusi nousukas Arppa (4.11.), Ida Elinan 10-vuotisjuhlakiertue (25.11.) sekä Mark Levengood (30.11).

Leipätehtaalla punk-yhtye Huora pistää moshpitit tulille 11. marraskuuta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje