Vuoden 2022 tietokirjailijapalkinnot jaettiin viidelle – tunnustukset muun muassa vanhuudesta sekä luonnon monimuotoisuudesta kertovien teosten tekijöille

Vuoden 2022 Tietokirjailijapalkinnolla palkitut vasemmalta alkaen Juha Laaksonen, Pirjo Saarnia, Juri Nummelin ja Marja Jylhä Helsingin kirjamessuilla 29. lokakuuta 2022. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Vuoden 2022 Tietokirjailijapalkinnolla palkitut vasemmalta alkaen Juha Laaksonen, Pirjo Saarnia, Juri Nummelin ja Marja Jylhä Helsingin kirjamessuilla 29. lokakuuta 2022. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Marja Jylhä, Juha Laaksonen, Juri Nummelin, Osmo Pekonen sekä Pirjo Saarnia ovat saaneet vuoden 2022 tietokirjailijapalkinnot.

Palkinnot jaettiin tänään Helsingin kirjamessuilla.

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jaettiin nyt 22. kerran.

Palkinnot myöntää Suomen tietokirjailijat ry, ja kukin palkinto on suuruudeltaan 8  000 euroa. Ne rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Yksi palkinnoista jaettiin postuumisti

Tampereen yliopiston gerontologian professori Marja Jylhä kirjoittaa sekä tutkimuskirjallisuutta että yleistajuista tietokirjallisuutta vanhuudesta. Palkintoperusteluissa hänen näkemystensä vanhustenhuollosta kerrotaan olevan perusteltuja ja rakentavia.

Luontotoimittaja ja valokuvaaja Juha Laaksonen taas on teoksissaan käsitellyt muun muassa luonnon monimuotoisuutta. Hänet tunnetaan kirjallisen tuotantonsa lisäksi myös radion Luontoillasta sekä Suomen luontoa käsittelevistä podcasteista.

Juri Nummelin on populaarikulttuuriin erikoistunut tietokirjailija, joka on yleistajuisissa tieto- ja hakuteoksissaan käsitellyt muun muassa kioskikirjallisuutta, lännenkirjailijoita sekä kauhu- ja jännityskirjallisuutta.

Osmo Pekonen saa palkinnon postuumina, sillä hän kuoli 12. lokakuuta. Palkinnosta päätettiin jo elokuussa 2022. Pekonen oli matemaatikko ja historioitsija, joka kirjoitti laajasti niin matematiikasta, historiasta kuin lapintutkimuksestakin, perusteluissa kerrotaan.

Ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri Pirjo Saarnia on kirjoittanut yhdeksän ravintokirjaa ja muun muassa kumonnut teoksissaan erilaisia ravitsemukseen liittyviä uskomuksia.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje