Ilmajoen Toni Metsomäki paini MM-pronssia Puolassa

Toni Metsomäki (oik) otti 23-vuotiaiden MM-kisoissa pronssia. Matias Lipasti oli sarjassaan 11:s. KUVA: SAMPPA TOIVONEN
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Ukrainalainen meni ottelussa puolentoista minuutin jälkeen 1-0 johtoon, mutta parin minuutin painimisen jälkeen Metsomäki vyörytteli Mahomedovia kolmesti kuin rukkasta ja lukemat olivat äkkiä suomalaiselle 8-1, kun kello näytti painitun 2.06.

Tähän ottelu myös päättyi, sillä polvituen kanssa otteluun lähtenyt ukrainalainen loukkasi ilmajokelaisessa myllytyksessä jalkansa eikä enää pystynyt painimaan, vaikka miestä hetken aikaa yritettiin kuntoon laittaa.

Metsomäki voitti aamupäiväotteluissa Algerian ja Ruotsin edustajat, mutta semifinaalissa kärsi selätystappion Kroatian Ivan Huklekille. 20-vuotias Metsomäki saavutti kesällä 20-vuotiaiden EM-pronssia ja oli Tampereen MM-kotikisoissa viides.

Helsingin Hakan Elias Kuosmanen painii myöhemmin tiistaina finaalissa sarjassa 98 kiloa. Vastaan asettuu Venäjän Aleksander Golovin.

Aamupäivän otteluissa 98-kiloisissa painiva Kuosmanen voitti selvin numeroin sekä kreikkalaisen että azerbaidzanilaisen vastustajansa. Semifinaalissa kaatui Turkin Fatih Baskoy luvuin 3-1. Voitto toisella kierroksella Azerbaidzanin Orkhan Nuriyevista oli makea, sillä samat miehet kohtasivat keväällä tämän ikäluokan EM-finaalissa, jossa Kuosmanen joutui taipumaan ja saavutti silloin hopeaa.

Muista suomalaisista sekä Ilmajoen ässä Matias Lipasti sarjassa 71 kg että Tero Halmesmäki sarjassa 75 kg voittivat ensimmäiset ottelunsa, mutta molemmilla tie päättyi tällä kertaa seuraavalla kierroksella.

Suomi on Puolassa mukana peräti 11 painijan joukkueella. Suurimmat odotukset kohdistuivat etukäteen loukkaantumisen jäljiltä kilpailuihin palaavaan Lappajärven Petra Olliin, joka painii torstaina, mutta nuorten ikäluokkien osalta erinomaisesti sujuneen kesän jälkeen odotuksia on kohdistunut myös sekä miesten vapaa- että kreikkalais-roomalaisen painijoihin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje