Jussi Heikelä kysyy juuri ne oikeat kysymykset – Sääntö-Suomi alkaa tiistaina MTV3:lla

Jussi Heikelä tapaa Sääntö-Suomen ensimmäisessä jaksossa muun muassa Varustelekan omistajan Valtteri Lindholmin, joka ihmettelee Suomen armeijan sääntöjä. KUVA: MTV ohjelmatiedotus
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Radiojuontajana tunnettu Jussi Heikelä on loistava valinta Sääntö-Suomen ohjaimiin. Mies on rauhallinen, selkeäsanainen ja pukee sanoiksi tavallisen ihmisen ihmettelyn byrokratian edessä. Hänhän on kuin tämän päivän Hannu Karpo!

Karpoa ehtikin olla jo ikävä, niin paljon oikeustajun vastaista maassamme tapahtuu. MTV3:n uusi Sääntö-Suomi porautuu näihin ongelmiin ja tekee sen todella kiinnostavasti ja raikkaasti.

Avausjaksossa hämmästellään muun muassa VR:n ja Suomen armeijan logiikkaa sekä suurta kansallista kummallisuuttamme alkoholipolitiikkaa. Anniskelulaki on toki ikuisuusaihe. Järjettömyyksiä, kuten terassien naurettavia tarjoilusääntöjä, kannattaa silti nostaa esille yhä uudestaan. Kaljatuopin kanssa kulkeminen on Suomessa kuulkaa säädeltyä hommaa.

Vakuutusyhtiö pihtaa jälleen

Koskettavin tapaus on aivovamman hevosonnettomuudessa saanut Saara Auvinen, joka joutuu tappelemaan vakuutusyhtiön kanssa korvauksista. Lähitapiolan oma vakuutuslääkäri päätti, että maan johtavat neurologit ovat väärässä, eikä Auvisen vamma johdu onnettomuudesta. Auvisella on peräti yksitoista eri tutkimusta, joissa neurologit vakuuttavat toisin. Vakuutuslääkäri ei ole itse edes tavannut Auvista.

Heikelä kysyy ohjelmassa juuri ne oikeat kysymykset, jotka sotivat mattimeikäläisen oikeustajua vastaan.

Harmi, että hän ei kysy niitä alkulähteiltä, Auvisen tapauksessa Lähitapiolasta. Vakuutusyhtiöiden keskusliitosta hän sentään yrittää saada vastausta, mutta laihoin tuloksin. Auvinen aikoo itse onneksi viedä taistelun loppuun asti.

Sääntö-Suomi saa neljä tähteä, viides olisi tullut pienestä lisäräyhäkkyydestä. Ei Karpokaan aina vastauksia saanut, mutta sinnikkäästi hän niitä asianosaisilta vaati – välillä jopa virkamiesten perässä juosten.

MTV3 tiistaina 21.11. klo 21.00

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje