KPL vahvisti: Uusi pelinjohtaja tulee Alajärveltä

Matti Iivarisen ura pelinjohtajana jatkuu Kouvolan Pallonlyöjissä. KUVA: ARKISTO/MARKKU TURPELA
  • Ilkka-Pohjalainen

52-vuotias Iivarinen on toiminut aiemmin superpesiksessä pelinjohtajana Alajärven Ankkureissa, Pattijoen Urheilijoissa ja Vimpelin Vedossa.

Viimeiset kahdeksan kautta Ankkureiden viuhkaa käyttänyt Iivarinen on superpesiksen kokeneimpia pelinjohtajia. Hän on ollut pelinjohtajana yhteensä 352 superpesiksen ottelussa. Hänellä on pelinjohtajana yksi SM-hopea kaudelta 2006 Pattijoen Urheilijoista. Samana vuonna Iivarinen oli myös Itä–Länsi-ottelussa pelinjohtajana.

Omalla pelaajaurallaan lukkarina häikäissyt Iivarinen muistetaan 11-kertaisena Itä–Länsi-pelaajana. Iivarinen voitti pelaajaurallaan kaksi SM-kultaa, yhden SM-hopean ja kaksi SM-pronssia. Vuoden lukkariksi Iivarinen valittiin kausina 1987 ja 1989.

– Alajärvellä pitkä projekti päättyi. Pelasin itse pitkään, ja nyt olen ollut pelinjohtajanakin suht kauan, joten tuon varmasti jonkunasteista kokemusta. Koko ajan on ollut halu mennä eteenpäin, Iivarinen sanoo tiedotteessa.

– Eero (Pitkänen) on tehnyt kovasti töitä. Kouvolassa on menty koko ajan nousujohteisesti eteenpäin, ja joukkuetta on kohennettu. Joukkueesta kertoo paljon se, että pari viime kautta se on pelannut mitaleista, Iivarinen luonnehtii KPL:n toimintaa ja edeltäjäänsä Eero Pitkästä.

KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen näkee Iivarisen hyvänä jatkajana Pitkäsen työlle.

– Matti on yksi lajin vahvoja, isoja persoonia niin pelaajana kuin pelinjohtajana. Mies, joka elää ja hengittää pesäpalloa, kuten Kouvolassa on pelinjohtajasta totuttu. Pitkäsen Eerolle erinomainen jatkaja. Tuskin tulee isoa kulttuurillista eroa, mutta Matti tuo varmasti oman näkemyksensä mukaan, Hyttinen arvelee.

KPL:n kakkospelinjohtajana jatkaa Alajärven Ankkureiden kasvatti Jukka Mäkinen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli