Kurikalta poikkeuksellinen päätös: ei myy sote-kiinteistöjään

  • Ilkka-Pohjalainen

Esimerkiksi Evijärvi neuvottelee sote-kiinteistöistään Attendon kanssa. Samankaltaisia keskusteluita on ollut myös muissa kunnissa.

– Tällä päätöksellä kaupunginhallitus päätti antaa tukensa Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelulle sekä esteettömän asumisen, kotihoidon ja kotikuntoutuksen kehittämiselle Kurikassa, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kaupunginhallitus käsitteli samassa kokouksessa myös lausuntoa hallituksen esitysluonnoksesta laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa. Kaupungin mielestä suomalaista pientä ja keskisuurta sote-yrittäjää ei saisi vaarantaa soten rahoitusmallissa. Kaupunginhallitus huomauttaa, että pieni tai keskisuuri yritys ei kestä taloudellisesti tappiollisia vuosia, joten motivaatio hoitaa asiakkaat erityisen hyvin on todennäköisesti erityisen korkea.

– Pienten ja keskisuurten yritysten toimintamahdollisuudet tulisi taata tässä laissa. Tämä vähentää myös riskiä siihen, että Suomeen syntyisi sote-asioissa muutaman kansainvälisen toimijan monopoli.

Kaupungin lausunnon mukaan sote-asiassa tulisi myös arvioida, tarvitaanko sote-keskuksen valintaan esitysluonnoksessa mainittua puolen vuoden minimiaikaa vai voisiko asiakas valita sote-keskuksen jokaisella käyttökerralla toiveensa mukaisesti.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli