Lukijakysely uimahalleista: Lomalla olisi aikaa uida, mutta halli on kiinni

  • Ilkka-Pohjalainen

Kyselyyn vastanneet harmittelivat, että kiinniolo on huono homma. Moni toivoi, että aukioloaikoja voisi porrastaa lähialueiden kuntien kesken.

Useat ottivat esiin, että lomakaudella olisi aikaa käydä uimassa, mutta uimahallit ovat kiinni. Vastanneita ei juuri kiinnosta luonnonvesissä uiminen, koska veden laatu tai lämpötila on Suomen kesässä epävakaa. Suurin osa lähes sadasta vastaajasta pitää taukoa uimisesta sen ajan, kun paikallinen uimahalli on kiinni.

Seuraavassa kyselyyn vastanneiden kommentteja aiheesta.

Kesällä on usein aikaa ja halua uida, joten ärsyttävää, kun ovat kesänä kiinni. Talven pakkasilla ei niin kiinnosta hiukset märkänä kulkea ulkona.

Ihmeellinen asia, ihmiset ovat lomalla ja palvelut on kiinni.

Lomalla olisi aikaa käydä uimassa! Kaikki eivät halua tai voi allergioiden vuoksi uida luonnon vesissä. Lapsia turvallisempi opettaa altaissa uimaan.

Nyt kun kerrankin olisi aikaa käydä uimahallissa, niin kaikki lähellä olevat on kiinni. Maauimala Seinäjoella voisi paikata tilannetta.

Surkea juttu. Silloin kun on loma ja aikaa, ei pääse halliin.

Tosi huono asia. Lomalla olisi aikaa käydä usein uimahallissa. Varsinkin näin sateisena kesänä ei joessa uiminen ole vaihtoehto.

Ei hyvä. Olis ihan kiva nyt kun lapsilla loma, niin käydä enempi uimahallissa kuin muuten. Vuorotteluaukioloajat lähikuntien kanssa olis hyvä systeemi.

Heinäkuussa kun olisi aikaa käydä uimahallissa, niin se on suljettu. Ei merivedet vielä niin lämpöisiä ole.

Tosi outoa. Ei voi harjoitella ja moni lapsiperhe ehtisi käydä uimataitoa opettelemassa.

Onhan se ihan järjestöntä! Kun ihmisillä olisi aikaa ja energiaa kuntonsa kohentamiseen vaikkapa uimalla, se ei onnistu joidenkin lomien takia. Kaikki eivät pääse järven tai meren rannalle. Kyllä kunnatkin voisivat porrastaa henkilöstönsä lomia tarpeen mukaan. Niin muissakin työpaikoissa tehdään. Ja haloo – uimahallit pyörivät sentään veronmaksajien rahoilla!

Erittäin harmillista. Lomalla olisi aikaa käydä, mutta suljettu. Varsinkin huonommilla ilmoilla tosi ikävää kun ei pääse kuntoilemaan kun kerrankin aikaa. Isot investoinnit tehty ja sitten halli on aina kiinni, kun olisi aikaa kesälomalla ja juhlapyhien aikaan.

Harmillista. Kesällä olisi aikaa uida perheen kanssa. Maauimala olisi kiva.

Huonoa minusta, koska on pieni lapsi, jota ei voi viedä järveen tai mereen, niin ei pääse uimaan.

Surkeaa, että ovat samaan aikaan kiinni, niin Seinäjoki, Lapua, Ilmajoki ja Kurikka. Miksi eivät voi vuorotella?

Isoimmat, kuten Seinäjoki voisi kyllä olla kesällä laajemmin auki. Ei kaikkia huvita pulahtaa järveen tai jokeen, saatika monttuihin!

Kesäsulku on ilmeisesti tarpeellista huoltotöiden ja kesälomien vuoksi. Kävijämäärätkin ovat huomattavasti pienemmät kesäaikana. Mutta yli kuukauden sulku on mielestäni liian pitkä.

Voiskohan näitä kiinnioloaikoja vähän sopia ja porrastaa...

Mielestäni maakunnan uimahallit voisivat porrastaa kiinniolojaan, niin etteivät kaikki olisi yhtä aikaa poissa käytöstä. Uimahallissa voi kuitenkin lasten kanssa paremmin harjoitella nimenomaan uimataitoa. Rannalla aika kuluu enemmän nautiskeluun kuin itse uimataidon harjoitteluun.

Pakkoko kaikkien on olla kiinni yhtäaikaisesti? Lähialueen uimahallit voisi olla kiinni siten että joku olisi auki aina.

Auki vaikka rajoitetun ajan päivästä eli lyhyemmän päivän.

Jos porrastetaan lomat, niin päivittäinen aukioloaika lyhenee huomattavasti monen viikon ajan ja silloin tulee ongelma ollako vai eikö olla aamusta vai illasta auki. Sanoapa sen sitten kumpi on parempi, ettei siitä tule yleisönosaston kirjoitusrumbaa, kun on väärään aikaan auki.

1-2 kk hallin kunnostus aika on liian pitkä . 1 viikko riittää siihen.

Ymmärrän huollon tarpeen ja samalla henkilökunnan lomat, mutta voisiko esim. Alavus, Ilmajoki, Seinäjoki, Kurikka jotenkin porrastaa aukioloaikoja.

2 viikkoa riittäisi.

Voisi olla esim. parina päivänä viikossa auki heinäkuulla.

Voisivat olla vaikka vuorotellen auki, että Etelä-Pohjanmaalla olisi auki ainakin yksi uimahalli eikä vain kylpylät.

On hyvin erikoista. Huoltotöiden ajaksi kiinni ja muuten porrastetusti. Kyllä itsekin mukavaa lomaa olisi viettää heinäkuussa, mutta se ei vain kaikilla aloilla käy.

Lähialueen uimahallit voisivat vuorotella aukioloajoissa, ettei kaikki olisi yhtä aikaa kiinni. Vuosihuoltotoimenpiteet pitää kuitenkin tehdä jokaisessa hallissa. Mutta Suomen kesä on lyhyt ja kylmä, joten luonnon vesiin pääsee harvoin. Aktiivisena uimarina haluaisin kesälläkin uimaan halliin.

Ulkona on Suomessakin mahdollista käydä uimassa kesäaikaan. Käyn Tanelirannassa uimassa itse asiassa kesät, talvet. Ruuhkaisat uimahallit ei ole koskaan kiinnostaneet.

Ei hyvä! Monet ovat saunattomia henkilöitä, jotka saavat uimahallissa samalla uinnin ja saunan!

Ihmetyttää miten huonosti esimiestyötä osataan ja hallitaan, kun ei osata muuten töitä/huoltoja organisoida. Tai halutaan olla "kaikkien kaveri" ja annetaan lomat yhtäaikaisesti, ettei kukaan pahoita mieltään. Ei onnistuisi yksityisellä, mutta verorahoilla saa tehdä ilmeisesti mitä vaan. Tarttis "lintukotoa" vähän ravistella.

Nykypäivänä palveluita olisi saatava kesää talvea. Yhteiskunnan varoilla rakennettuja palveluja ei saisi pitää kiinni.

Hyvä liikunta mahdollisuus ei ole käytettävissä. Valitettavaa.

Tärkeä harrastusmahdollisuus jää pois! Uimapaikkoja alueella vähän. Myös vieraspaikkakuntalaiset tarvitsevat kohteita viihtyäkseen. Lapset, joiden vanhemmilla ei ole mahdollisuutta viedä lapsiaan matkoille, varmasi hyötyisivät uimahalleista.

Pitäis ehdottomasti olla auki, vaihtoehtoisesti kesällä pitäisi olla käytössä maauimala, jossa voi harrastaa kuntouintia.

Todella typerää. Kesällä nimenomaan kaipaisi virkistävää pulahdusta. Ulkona kun ei aina ole hyvä sää ja lämmin vesi, vaikka onkin kesä. Lapsen on vaikea ymmärtää, miksei uimahalli ole auki, kun siellä ui mieluiten.

Ei ole mukavaa, kävisin mielelläni kesällä enemmän uimahallissa vesijuoksemassa, jos auki olisi. Lähellä kotia on uimapaikka, mutta kylmä vesi joten ei siellä halua kun käydä korkeintaan virkistymässä helteellä.

Huono asia, kun kelit vaihtelevat koko ajan.

Huono juttu. Kaikki ei tykkää/halua uida luonnon vesissä.

Näin sateisina ja kylminä kesinä olisi kiva uida hallissa.

Hemmetin tyhmää. Ei kaikki halua uida esim. Seinäjoen turvesotkuvedessä! Sitä paitsi tällaisia kesiä, kun sataa ja on enempi kylmää keliä!

Kävisin uimahallissa, jos se olisi auki. Myös lapseni kävisi huonolla säällä. Ja sitähän riittää.

Mielestäni tähän tulisi puuttua välittömästi. Joko uimahallit tulisi avata tai rakentaa yksi maauimala. Olen sitä mieltä, että vähintään yksi maauimala tuli rakentaa Vaasaan, sillä uskon sen tuovan positiivisen vaikutuksen ihmisten hyvinvointiin.

Olis hyvä, jos olisi auki. Kaikki ei välttämättä halua rannalle mennä uimaan, muuten ei oo niin väliä. Jos on huoltokatkos menossa, se eri asia.

Huono asia, kun ei pääse uimahalliin. Meressä kylmä kuntoilu-uida. Sadekeleillä ja kylmällä kesäsäällä lapsiperheiden pitää päästä uimahalliin.

Pitäisi olla auki, jos on kylmiä päiviä, ni voisi olla kiva mennä uimahalliin.

Pitäähän ne hallit ja altaat putsata, eli paras aika kesällä. Karmeita uutisia ollut esim. paljuista, joihin ei vettä vaihdeta eikä muutenkaan siivota.

Juhannuksesta heinäkuun loppuun voivat olla suljettuina, muuten pitäisi olla avoinna normaalisti. Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen... On monia mökittömiä, jotka haluaisivat käydä uimahallissa. Yleiset uimarannat eivät ole mieleeni.

Uimahallit voisivat sulkea ovet juhannuksesta heinäkuun loppuun, 1,5 kk. Muutoin toimia normaalisti arkisin sekä myös viikonloppuisin.

Tiedän että uimahalleilla tehdään kesällä altaiden tyhjäystä ja huoltotoimenpiteitä sekä perussiivouksia. Joskus nekin on tehtävä niin kuin kouluillakin, kun oppilaat ovat kesälomilla.

Hämmästelen tätä joka kesä, ei hyvä.

Ymmärrettävää, jos tarvetta isompiin huoltoihin tai remonttiin. Yksi kuukausi olisi sopiva aika ja naapurikunnat voisivat sopia että eivät ole yhtä aikaa kiinni.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli