Mari Haarajärvi: Tuomiorovasti ei ollut tilanteessa paikalla

  • Ilkka-Pohjalainen

Hän on tapahtumien kulusta Salomäen kanssa jokseenkin eri mieltä.

Salomäen käsityksen mukaan Haarajärvi oli lähtenyt virastosta pois, ennen kuin oli saatu selvitettyä, millä tavoin seurakunta voi huomioida heidän avioliittonsa.

– Salomäellä on toisen käden tieto asiasta. Hän ei ole ollut paikalla, minä ja kirkkoherranviraston virkailija olimme paikalla, Haarajärvi sanoo.

Väärinkäsityskään ei ollut hänen mielestään mahdollista.

– En ole lähtenyt pois ennen kuin asia on saatu selvitettyä. Lähtiessäni sanoin virkailijalle, ettei tälle asialle sitten ole mitään tehtävissä, koska he kieltäytyivät jyrkästi esirukouksesta.

Tuomiorovasti ei ole myöskään ollut Haarajärveen yhteydessä jälkeenpäin kysyäkseen tämän näkemystä tilanteesta.

– Kukaan ei ole perääni soitellut tai kysynyt mitään.

Haarajärvi vetoaa Lapuan hiippakunnan nettisivulla olevaan piispan antamaan ohjeistukseen siitä, kuinka seurakunnissa toimitaan sen jälkeen, kun avioliittolaki muuttui.

– Piispan ohjeissa sanotaan, että seurakunnan jäsenen siviilivihkimyksellä solmittavan avioliiton puolesta voidaan rukoilla jumalanpalveluksessa. Siinä sanotaan ihmisten nimet ja pyydetään esirukousta, Haarajärvi painottaa.

Hän sanoo pyytäneensä esirukousta.

– Ja toivoin, että meidän nimet mainitaan, koska meidän avioliittomme ei ole sellainen, että sen puolesta rukoillaan vain anonyymisti. Sellainen ei ole tasavertaista kohtelua muiden kanssa.

PIRKKO LEHTIMÄKI

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli